Minden évben az adventi naptár elkészítése először fejtörést okoz, mert szeretném, ha minden évben különleges élményt tudnék a gyerekeimnek adni. Nem olyan egyszerű dolog szerintem, hiszen az édesség minden napra már elég uncsi nekik is és nekem is.

borarti

A másik nagy fejtörést maga a naptár okozza, hiszen nem tehetem magammal szemben, hogy készen vásárolt naptárral rukkoljak elő, de azt sem szeretném, hogy vagyonokat költsek rá, hiszen nem az a lényege. Már teljesen el voltam keseredve idén, hogy kilőttem már mindent ( papír zsákok ágra akasztva, élmény kártyák, lego, ….), de aztán beütött a ménykő és összeállt a kép a fejemben.

adventi naptár

Kezdjük a külcsínynél. Mivel mostanába sokat foglalkozom a szövéssel, workshopot tartottam és itthon is ezzel szórakoztatom magam, ezzel kapcsolódom ki, így eszembe jutott, hogy ez remek alapja lehetne az adventi naptárnak is. Vettem rézcsövet, amit a boltban le is vágattam 4o cm-esre, így nem nekem kellett ezzel megküzdenem és erre szőttem rá a fonalat. Én éppen kék korszakomat élem, hasonlóan Picassohoz, így nem volt kérdés, hogy itt is meg fog jelenni. Találtam egy elég vastag intenzív kék színű fonalat, ami most nagy szerelem és a réz színnel szerintem nagyon ütős párost alkotnak. A szövés és a makramé technikát vegyesen alkalmaztam. Ráfűztem 12 szál fonalat duplán a csőre, majd az egyiket csomóztam kettesével, a másikat pedig szövéssel dobtam fel.

adventi naptár

A csomagokat egyszerű natúr, újrahasznosított borítékkal oldottam meg. Olcsó és én szeretem, hogy ennyire natúr, ennyire semleges. Pecsételtem rá szarvast, hópihét és réz színű dekortapasszal (Auchanban lehet kapni) rögzítettem a fonalakat rá.

adventi naptár

Na, de mi is került a csomagba?

Természetesen egy pici csoki vagy gumicukor azért belecsúszott, de a lényeg nem ez. A telefonomat piszkálva döbbentem rá, hogy mennyire sok kép lapul ott, amik ebben az évben készültek, és milyen nagyon jó ezt visszanézni, ezért kitaláltam, hogy kinyomtatok a gyerekeknek saját magukról, és az ő emlékeikről 24-24 darabot és ezt rakom az adventi naptárba. kaptak hozzá egy teljesen natúr scrapbook fotóalbumot, amibe tudnak írni, rajzolni, ragasztgatni a fotók mellé, és mire karácsony lesz elkészítik a saját fotóalbumukat. Először fucsán néztek rám, a következő percben már nekiestek az albumnak és azóta is izgulnak, hogy milyen emlék kerül elő a borítékból.

adventi naptár

Még nem késő elkészíteni, mert szerintem jó móka visszapörgetni az időt a szép emlékekért és így a gyerekeket is szembesíthetjük vele, hogy mennyi minden történt ebben az évben velük. Ezekben a hosszú, hideg sötét napokban jó móka egy forró csoki társaságában nyári képeket nézegetni és naplementét rajzolni hozzá. Mi biztosan ezt fogjuk tenni.

Alkossatok Ti is együtt!