„ Alkotni jó, együtt alkotni CSODA! „

A BORARTI ALKOTÓ TÉR koncepcióját az örömteli alkotás és a gyermekkori önkifejezés fontosságának tükrében álmodtuk meg. Egyik célunk, egy olyan alkotó tér megalkotása, ahol a gyerekek  és felnőttek a bennük természetesen meglévő kreativitásukat élhetik ki. Ehhez az önkifejezéshez megfelelő és inspiráló teret és jó minőségű eszközök palettáját nyújtjuk.

alkotóműhely

Ennek a térnek sokféle célja és funkciója van.

Itt a művészet eszközeivel saját hétköznapi élet helyzeteikkel, a bennük rejlő örömöket és feszültségeket is „papírra tudják vetni”.

Itt gyerekek  és szüleik is együtt, lehetőséget kapnak átélni a szabad alkotás élményét, ahol a résztvevők örök életre szóló élményeket szereznek és ezt a további életükben is hasznosítani tudják.

Módszerünk a szabad alkotást, mint munkafolyamatot is tanítja a gyerekeknek, hogy használhassák a bennük leképeződő világot, tervezzenek, próbálkozzanak és kifejezhessenek.

Az alkotó tér maga, mint inspiráló közeg szerepel az alkotás folyamatában. Lehetőség szerint nincsenek megadott minták, sablonok, mert úgy gondoljuk, ez a fajta szemlélet sokkal több ötletet,  gondolatot és kritikát hoz ki a gyerekek fejéből. Workshopjainkon szabadon alkothatnak, tervezhetnek és kísérletezhetnek. Ehhez rendelkezhetnek elegendő idővel és térrel, amit az alkotóház formája enged. Ezek a képességek és készségek, amiket ezáltal fejlesztenek, lehetőséget ad egy sokkal bonyolultabb és rendszerszerű gondolkodásra,  ami később az élet más területein is hasznos lesz nekik, és amire a ma ismert legújabb gondolkodási és munkamódszertani tendenciák mutatnak. Probléma megoldó készségük, kreativitásuk, kritikai gondolkodásuk, nyitottságuk, céltudatosságuk fejlődik az alkotói folyamatokban szinte tudattalanul. Természetesen további célunk az is, hogy ezeket a tudatosság szintjére is emeljük.

alkotóműhely

A szabad alkotást a közösségi alkotói tér inspirálja. A tér alkalmas egymás munkái megismerésére, kiállítások rendezésére és nagyobb közösségi alkotások létrehozására is.

Alkotó Tér a fenntartható fejlődésért

A Borarti Alkotó Tér környezettudatos tér. Alapanyagaink kiválasztásánál, és a foglalkozások tematikájának kialakításakor is a környezettudatos szemlélet az egyik legfőbb mozgatórugó. Megmutatjuk a gyerekeknek és szüleiknek, hogy a környezetünkben fellelhető egyszerű anyagok sokszor mekkora lehetőséget rejtenek az alkotásra.

Az alkotáshoz rengeteg újrahasznosított alapanyagot használunk, amivel a gyerekek megtanulhatják a környezettudatos életmódot, természetessé válik az életükben a szelektív hulladékgyűjtés, ami a fenntartható élet alap pillére a mai világban. Rácsodálkoznak, hogy a szemétnek tartott pet palack, karton, papír bizony mennyi mindenre használható még. Célunk a tevékeny környezetvédelem megismertetése, hogy mindenki tehet valamit ami a fenntartható fejlődés irányába mutat. A tevékeny környezettudatos viselkedés alapjait már egészen pici korban el lehet kezdeni. Hatása generációkon át kell, hogy íveljen

Óvodásoknak: 3-7 évesek

CSODA műhely

kreatív gyerekminden kedden 16.0o. – 18.oo.

Kreatív alkotóműhely újrahasznosított alapanyagokból

Csodák márpedig vannak. Ebben a csoportban mindent ami a kezünk ügyébe akad átformáljuk, átvarázsoljuk, új alkotást hozunk belőle létre. Újrahasznosítunk mindenféle izgalmas alapanyagot, hogy aztán szabadon megalkothassuk együtt, közösen a saját elképzeléseinket. Az alkotói folyamat során sokat rajzolnak, festenek a gyerekek.

Alkotni jó, együtt alkotni csoda!

 

 

jelentkezni ITT és a borarti@gmail.com címen tudsz – minden programunkra előzetes bejelentkezés szükséges az alapanyag szükséglet miatt fontos ez nekünk!

3000/ alkalom, bérlet: 8000HUF /hó

 

Óvodásoknak és Iskolásoknak: 5-11 évesek

ÁLOMFOGÓ műhely

borarti

minden csütörtökön: 16.oo – 18.0o.

Új, izgalmas alkotó csoport indul minden csütörtökön, ahol a gyerekek térben gondolkodva alkothatnak mindenféle izgalmas alapanyagból. Előtérbe helyezzük a szabad gondolkodást, probléma megoldás elsajátítását, hogy a gyerekek a folyamat során megtapasztalhassák mindezt.
Ragasztunk, vágunk kevesebbet rajzolunk, többet építünk.
Várjuk nagyóvodás és iskolás fiúk és lányok jelentkezését, akik szeretnek kipróbálni izgalmas alapanyagokat, szeretnek alkotni és egy igazi műhely munkára vágynak, ahol csak a fantázia szabhat határokat.

jelentkezni ITT és a borarti@gmail.com címen tudsz – minden programunkra előzetes bejelentkezés szükséges az alapanyag szükséglet miatt fontos ez nekünk!

A foglalkozásokat vezeti Bojti Erzsébet látványtervező

3000/ alkalom, bérlet: 8000HUF /hó

 

Iskolásoknak: 7-13 évesek

RAJZ műhely

alkotomuhelyminden hétfőn: 16.oo – 18.0o.

Utazás egy különleges világba. Egy távoli bolygóra, ahol a városok akár színes cukorkából épülnek, a lakók pedig a legfurcsább lények, akik nem mindennapi szokásokkal és külsővel rendelkeznek. Robotok, tündérek, szuperhősök, beszélő állatok, űrbéli kalandok, dimenziókat ugró békák, időutazó búgócsiga. A gyerekek ezen a kerettörténeten keresztül megélhetik fantáziájukat és kreativitásukat, miközben különböző művészeti technikákat és anyagokat ismernek meg. Egyéni és csoportos feladatok segítségével problémamegoldó képességüket, térlátásukat és eszközhasználatukat fejlesztjük.

jelentkezni ITT és a borarti@gmail.com címen tudsz – minden programunkra előzetes bejelentkezés szükséges az alapanyag szükséglet miatt fontos ez nekünk!

A foglalkozásokat vezeti Fábián Erika  képzőművész

4500/ alkalom, bérlet:  16.ooo HUF / hó

 

 

Középiskolásoknak

Felvételi előkészítő

felvételi_elokeszito

előzetes időpont egyeztetés alapján

Ismerkedj a klasszikus rajz és festészet alapjaival. A Borarti kinyitja kapuit azoknak, akik felvételire készülnek és elsajátítanák a klasszikus rajz alapjait. A résztvevők megtanulhatják a különböző eszközök, úgymint ceruza, szén, kréták, festékek használatát, illetve fejleszthetik készségeiket a perspektíva és arányrendszerek segítségével.

 

 

 

 

jelentkezni ITT és a borarti@gmail.com címen tudsz – minden programunkra előzetes bejelentkezés szükséges az alapanyag szükséglet miatt fontos ez nekünk!

A foglalkozásokat vezeti Fábián Erika  képzőművész

5000/ alkalom, bérlet:  18.000 HUF / hó

 

 

Felnőtteknek

Rajz kurzus

borarti_alkotomuhely

minden csütörtökön: 9.oo – 11.0o.

Ismerkedj a klasszikus rajz és festészet alapjaival. A Borarti kinyitja kapuit azoknak, akik szívesen megismerkednének és elsajátítanák a klasszikus rajz alapjait, korosztálytól függetlenül. A résztvevők megtanulhatják a különböző eszközök, úgymint ceruza, szén, kréták, festékek használatát, illetve fejleszthetik készségeiket a perspektíva és arányrendszerek segítségével. Ezen felül felfedezhetik a színek gazdag világát illetve a grafikai technikák fejlesztő hatását.

 

 

jelentkezni ITT és a borarti@gmail.com címen tudsz – minden programunkra előzetes bejelentkezés szükséges az alapanyag szükséglet miatt fontos ez nekünk!

A foglalkozásokat vezeti Fábián Erika  képzőművész

5000/ alkalom, bérlet:  18.ooo HUF / hó

 

 

További programjainkat megtalálod ITT

Részletes leírást ITT találtok

Adj teret az alkotásnak!

 

Címünk: Budaörs PostArt Kultúrális Színtér Ébner György köz, Clementis utca sarok

 

WORKSHOP

————————————————————————-

Inspirációs Workshop #Nő – a színek varázsa

2018. február 24., 10:00–14:00

 

workshopKollár Borbála (Borarti)
Kollár Franciska (Francy Design PR Studio)
***
Az elmúlt év októberében megjelent, INSPIRÁCIÓ Természetesen – Találj rá a kreativitásodra (BOOOK KIADÓ) című életmódkalauzunk fejezeteihez igazodva *Inspirációs Workshop* sorozatot indítunk, amelynek első témája a Tél / Nő. Az esemény alatt mindfullness festés módszerével színeket, struktúrákat hozunk létre pillanatnyi benyomás alapján, ösztönösen a belső világunk kifejezésére. Kiindulási pont: Az év színe: #UltraViolet

Honnan merítünk ihletet? Az alábbi hívószavakból »»
∆ nőies stílujegyek
∆ szabad alkotás
∆ egyediség / egyéniség kibontakoztatása
∆ modern életstílus
∆ impulzusok újrahasznosítása
∆ hagyományos női szerepek
∆ tudatos jelenlét
∆ harmónia megteremtése
∆ színek varázsa és jelentése
∆ önbizalom, én-kép megtalálása
∆ vizuális összhatás megteremtése
∆ emlékeink, mint motivációs eszközök
∆ saját stílusunk megtalálása
∆ érzékelés
∆ figyelem

A gyakorlat alatt nem az a fontos, hogy mi lesz a végeredmény, hanem maga az út, ahogyan megalkottuk és a folyamat alatt megélt asszociációk (érzetek, élmények, benyomások). A festés alatt rátalálhatunk saját kreativitásunkra, ha megtanulunk tudatosan figyelni a gondolatainkra, érzéseinkre.

A workshop menete:
(1) Bemutatkozás
(2) ‘Inspiráció Természetesen’ munkamódszer bemutatása
(3) Nő, mint inspiráció megtárgyalása
(4) Szabad asszociációs gyakorlat: bemelegítő rajzolás
(5) #UltraViolet, az év színe bemutatása
(6) Alapozó festés (struktúrák, matériák, egyéb nyomatok)
(7) Színkeveréses kreatív festés

“Csodálatra méltó jelenségek tárházába nyerünk bepillantást, ahol a főszerepet a megfoghatatlan, érzéki impulzusok kapták.” idézet az Inspiáció Természetesen – Találj rá a kreativitásodra! életmódkalauz Tél / Nő című fejezetéből.

A workshopot tartja:
Kollár Borbála és Kollár Franciska

A workshop díja:
13 000 Ft     – (Könyv nélkül)
15 500 Ft     – (+ INSPIRÁCIÓ Természetesen – Találj rá a kreativitásodra!)

Részletek a könyvről: http://www.vous.hu/hir/20171007-inspiracio-termeszetesen-eletmod-konyv-kollar-franciska-kollar-borbala

(A workshop ára tartalmazza az INSPIRÁCIÓ Természetesen – Találj rá a kreativitásodra! életmódkalauzt.)

Jelentkezés: https://www.eventbrite.com/e/inspiracios-workshop-no-a-szinek-varazsa-tickets-37846560080

FIGYELEM! A programot min. 5 fő jelentkezése esetén tudjuk megtartani!
————————————————————————-

Brand Styling Workshop – Színek pszichológiája

2018. január 18., 10:00–13:00

workshop

‘Színek Pszichológiája’ témájú alkalmon arról beszélgetünk, hogy mi alapján érdemes színeket választani egy márka identitásához és egyáltalán milyen szerepet játszanak a mindennapi életünkben a színek. Ha nem foglalkoztál még külön a színekkel, akkor érdemes végiggondolni, hogy hogyan tudod összekötni a saját egyéniségedet a márkáddal. Látszólag könnyűnek tűnik, de ha tudatosan szeretnéd megtervezni a márkaimázsodat úgy, hogy az üzenjen is valamit és közvetítse az általad képviselt értékeket a világ felé, annak bizony vannak szabályszerűségei. A workshop alkalmával megfogalmazzuk a személyes céljaidat, mondanivalódat, majd megkeressük a stílusjegyeidhez illő színkombinációt és jelentést társítunk hozzájuk, amelyekből később megfogalmazgatod az üzeneteidet!

JELENTKEZÉS:
Írj egy email-t a franciska.kollar@gmail.com címre és elküldöm a részleteket!
A részvételi díj: 9000 Ft
FIGYELEM!
A WORKSHOP NEM CSAK MÁRKAÉPÍTÉSHEZ JAVASOLT! INSPIRÁCIÓT ADHAT LAKBERENDEZÉSHEZ, TERMÉKFEJLESZTÉSHEZ, TUDATOS ÉLETMÓDHOZ!

A workshop alatt:

~ bemutatom a 2018. évi színtrendeket
~ megismerkedünk a Pantone színekkel évszakok szerint
~ színanalízis: megnézzük a saját stílusjegyeidet a 4 évszak szerint
~ személyiségjegyedhez jelentést társítunk
~ üzeneteket fogalmazunk meg a színeidhez
~ megmutatom Neked, hogy milyen területeken segíthetnek neked a színek
~ összeállítjuk a saját ‘colour mood’-odat (koncepcióterv)

A workshop alatt saját munkalapon dolgozunk, amin megtervezzük a márkád vizuális koncepciótervét.

Milyen területekről lesz szó?

~ életmód
~ lakberendezés
~ design
~ marketing
~ vizuális kommunikáció
~ social media
~ weboldal

Bővebb információ: www.franciskakollar.com

————————————————————————-

 

Kreatív Születásnapi Party

gyerek szülinap

A  születésnap minden gyerek életében fontos, ezért igazi élményekkel, közös alkotással ünnepelheted nálunk ezt a jeles napot, igazi műhelyhangulatban. Minden ünnepletet magunk által készített dekorációval várunk. A foglalkozás során újrahasznosított alapanyagokból készítünk tárgyakat, akár egyénileg, ami a vendégek számára hazavihető vagy közösen egy nagy alkotást hoznak létre a gyerekek.

Alap csomag:

2 órás program, mely 1 óra kreatív alkotó foglalkozást tartalmaz

1o főig : 20.000 Ft alapdíj + 1000 Ft/fő

1o-2o fő : 28.000 Ft alapdíj+ 1000 Ft/ fő

Extra csomag:

3 órás program, mely 2 óra kreatív alkotó foglalkozást tartalmaz

1o főig : 29.000 Ft alapdíj + 1000 Ft/fő

1o-2o fő : 35.000 Ft alapdíj + 1000 Ft/ fő

 

Az árak tartalmazzák:

a foglalkozásokon használt összes alapanyagot, a terem használatot, továbbá  a tányérokat, poharakat, evőeszközöket,szalvátát és a kinyomtatható egyedi meghívók az ünnepelt vendégeinek. A foglalkozás során elkészített munkákat minden kis vendég hazaviheti, extra csomag esetén a közös alkotás az ünnepelté lesz.

Az alábbi szülinapi meghívók közül választhatsz. INNEN töltheted le őket.

A fentiektől eltérő egyedi programok esetében az árakat személyes egyeztetés alapján alakítjuk ki.

Torta és egyéb étel, ital biztosítását nem tudjuk vállalni, így azt nektek kell hozni.

 

Tematika

Mese város  csomag: Gondolat ébresztő varázsjáték – utána kreatív alkotás újrahasznosított alapanyagokból a gyerekek fantáziája alapján

Szövő fonó madarak csomag: A gyerekek elsajátíthatják a szövést, mint technikát, majd mindenki elkészítheti a saját maga által megálmodott fali díszt vagy könyvjelzőt.

Alkoss szabadon agyagból csomag: A legősibb alapanyagot használjuk, az agyagot, hogy a gyerekek kifejezhessék önmagukat. Megtapasztalják az anyag adottsgait, lehetőségeit, majd technikai segítséggel szabadon alkothatnak.

Botanikus kert csomag: A gyerekekkel megvizsgáljuk a növényeket közelebbről, majd lenyomatokat készítünk, hogy aztán képet fessünk belőle. Színek, formák segítségével alkothatnak szabadon a gyerekek.

Önarckép másképp csomag: Kollázs technikával, újrahasznosított alapanyagokból önarcképet készítünk. Megfigyeljük egymás arcát, és megvizsgáljuk a hasonlóságokat, különbségeket varázsjáték segítségével.

    

Kérd személyre szabott ajánlatunkat, hogy az ünnepelt elégedett legyen!