„ Alkotni jó, együtt alkotni CSODA! „

A BORARTI ALKOTÓ TÉR koncepcióját az örömteli alkotás és a gyermekkori önkifejezés fontosságának tükrében álmodtuk meg. Egyik célunk, egy olyan alkotó tér megalkotása, ahol a gyerekek  és felnőttek a bennük természetesen meglévő kreativitásukat élhetik ki. Ehhez az önkifejezéshez megfelelő és inspiráló teret és jó minőségű eszközök palettáját nyújtjuk.

alkotóműhely

Ennek a térnek sokféle célja és funkciója van.

Itt a művészet eszközeivel saját hétköznapi élet helyzeteikkel, a bennük rejlő örömöket és feszültségeket is „papírra tudják vetni”.

Itt gyerekek  és szüleik is együtt, lehetőséget kapnak átélni a szabad alkotás élményét, ahol a résztvevők örök életre szóló élményeket szereznek és ezt a további életükben is hasznosítani tudják.

Módszerünk a szabad alkotást, mint munkafolyamatot is tanítja a gyerekeknek, hogy használhassák a bennük leképeződő világot, tervezzenek, próbálkozzanak és kifejezhessenek.

Az alkotó tér maga, mint inspiráló közeg szerepel az alkotás folyamatában. Lehetőség szerint nincsenek megadott minták, sablonok, mert úgy gondoljuk, ez a fajta szemlélet sokkal több ötletet,  gondolatot és kritikát hoz ki a gyerekek fejéből. Workshopjainkon szabadon alkothatnak, tervezhetnek és kísérletezhetnek. Ehhez rendelkezhetnek elegendő idővel és térrel, amit az alkotóház formája enged. Ezek a képességek és készségek, amiket ezáltal fejlesztenek, lehetőséget ad egy sokkal bonyolultabb és rendszerszerű gondolkodásra,  ami később az élet más területein is hasznos lesz nekik, és amire a ma ismert legújabb gondolkodási és munkamódszertani tendenciák mutatnak. Probléma megoldó készségük, kreativitásuk, kritikai gondolkodásuk, nyitottságuk, céltudatosságuk fejlődik az alkotói folyamatokban szinte tudattalanul. Természetesen további célunk az is, hogy ezeket a tudatosság szintjére is emeljük.

alkotóműhely

A szabad alkotást a közösségi alkotói tér inspirálja. A tér alkalmas egymás munkái megismerésére, kiállítások rendezésére és nagyobb közösségi alkotások létrehozására is.

Alkotó Tér a fenntartható fejlődésért

A Borarti Alkotó Tér környezettudatos tér. Alapanyagaink kiválasztásánál, és a foglalkozások tematikájának kialakításakor is a környezettudatos szemlélet az egyik legfőbb mozgatórugó. Megmutatjuk a gyerekeknek és szüleiknek, hogy a környezetünkben fellelhető egyszerű anyagok sokszor mekkora lehetőséget rejtenek az alkotásra.

Az alkotáshoz rengeteg újrahasznosított alapanyagot használunk, amivel a gyerekek megtanulhatják a környezettudatos életmódot, természetessé válik az életükben a szelektív hulladékgyűjtés, ami a fenntartható élet alap pillére a mai világban. Rácsodálkoznak, hogy a szemétnek tartott pet palack, karton, papír bizony mennyi mindenre használható még. Célunk a tevékeny környezetvédelem megismertetése, hogy mindenki tehet valamit ami a fenntartható fejlődés irányába mutat. A tevékeny környezettudatos viselkedés alapjait már egészen pici korban el lehet kezdeni. Hatása generációkon át kell, hogy íveljen

 

Borarti Alkotóműhely

Nyári Tábor 2o19

BORARTI Esőerdő Tábor

Idén nyáron a gyerekeket egy távoli világba kalauzoljuk el, a messzi Dél-Amerika esőerdőinek mélyére, ahol együtt fogunk kalandozni öt napon át.

Miért pont ide? Azért, mert számunkra fontos, hogy a gyerekeknek megmutassuk azokat a globális problémákat, amellyel a bolygónk küzd, hogy értsék és tudják, hogy felelősséget érezzenek a környezetünkért, hogy tisztában legyenek a környezetvédelem alapjaival. A szemét újra felhasználásával jó úton haladhatunk, hogy a gyerekeknek rutinszerűvé váljon a szelektív hulladékgyűjtés, hogy a kidobandó csomagolás új értelmet nyerjen és értéket teremtsünk belőle. A művészet segítségével újra gondoljuk, újra alkotjuk ezeket, hogy a szabad alkotás eszközeivel a gyerekek fantáziájára bízzuk a megvalósításukat. Az esőerdő élővilága nagyon gazdag és színes, ezért kimeríthetetlen inspirációt ad nekünk, hogy ezen keresztül megismerjék a gyerekek a színtan alapjait, hogy megtanulják a színkeverés fortélyait és a növények formáit felhasználva egy mesés botanikus világot alkossunk együtt. 

Változatos alapanyagokkal dolgozunk egész héten és a budaörsi erdőben kirándulva összehasonlítjuk a hazai élővilágot a dzsungel lakóival.

A hét utolsó napján pedig a szülőket kiállítással várjuk, az egész heti alkotásokból a gyerekek segítségével közös kiállítást rendezünk.

 

Szabad alkotás + Környezetvédelem + Természet = B O R A R T I

 

A tábor ára: 35.ooo ft ( napi 3 étkezéssel )  + ajándék!

  A tábor helyszíne: Budaörs, major Clementis László utca 22.

további info: borarti@gmail.com

jelentkezési lapot ITT tudod kitölteni.

 

 

Alkotni jó, együtt alkotni csoda!

felvételi_elokeszito

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WORKSHOP

————————————————————————-

Szövött fali dekoráció készítés

2019. január 19., 15:00–18:00

major kávézó, Budaörs Clementis utca 22.

borarti workshop

Szövött fali dekorációt készítünk, ahol megtanulhatjátok a szövés alapjait és melette készíthettek egy természet ihlette dekorációt az otthonotokba.

Felhasználunk az erdőben gyűjtött izgalmas ágakat, háncsokat, mohákat, valamint magunk készítjük levegőn száradó gyurmából a kiegészítő dekor elemeket hozzá.

Izgalmas anyagpárosításokat próbálhattok ki.

Itt az igazi hideg tél, itt az ideje egy elmélyült alkotói délutánhoz, ahol a szövés alaptechnikáin felül egy olyan fali szőttest készíthettek, amit a téli erdő inspirál, színeiben, formáiban egyaránt.

Saját magunk készítettük a szövőkereteket újrahasznosított fából, aminek segítségével dolgozni fogunk. Hozok magammal az erdei útjaimról való különleges botokat, ágakat, amiket belekomponálhattok az alkotásaitokba. Ti magatok is kereshettek, ha szeretnétek!

“Keress egy különleges formájú botot. Fűzz rá fonalat, és készíts szövött falidekorációt. Igazi színfoltja lehet a lakásnak, ami nem engedi elfelejteni a pihenés fontosságát. A fonalak puhasága és a színek melegsége együttesen adják azt az otthonos érzést, amelytől komfortosan érzed magadat. A hagyományos szövőtechnikát továbbgondolhatod, ha mindenféle izgalmas alapanyagot is becsempészel a szálak közé. ” – idézet az Inspiráció természetesen – Találj rá a saját kreativitásodra (BOOOK Kiadó ) című könyvünkből, ahol erről részletesen olvashatsz még.

A könyv megrendelhető itt: https://www.boook.hu/hu/shop/kollar-borbala-kollar-franciska-inspiracio-termeszetesen/
Illetve viszek magammal a workshopra is. Ha tudod, hogy szeretnél vásárolni előre, kérlek jelezd!

Instagram/inspiration_naturally_book
A minimum korhatár 8 év.

A workshop ára 6000 ft / fő
jelentkezni a borarti@gmail.com címen tudtok

————————————————————————-

Nomád ékszer workshop

2019.  Hamarosan!!!!

borarti workshop

 

Nomád ékszer workshop

Bőr, agyag, textil, fa – mind természetes alapanyagok – ezekből készítünk nyakláncot, majd Annie Sloan festékkel dekoráljuk
A nomád művészet, egyszerű, de annál látványosabb motívum világából merítünk ihletet.

Gyertek Anyák Napja alkalmából meglepetést készíteni vagy akár közösen is.

A workshop ára 6000 ft

jelentkezni a borarti@gmail.com címen tudtok

 

————————————————————————-

 

 

Kreatív Születésnapi Party

 

A  születésnap minden gyerek életében fontos, ezért igazi élményekkel, közös alkotással ünnepelheted nálunk ezt a jeles napot, igazi műhelyhangulatban. Minden ünnepletet magunk által készített dekorációval várunk. A foglalkozás során újrahasznosított alapanyagokból készítünk tárgyakat, akár egyénileg, ami a vendégek számára hazavihető vagy közösen egy nagy alkotást hoznak létre a gyerekek.

Art Party 

Tematika

Szövő fonó madarak csomag: A gyerekek elsajátíthatják a szövést, mint technikát, majd mindenki elkészítheti a saját maga által megálmodott fali díszt vagy könyvjelzőt.

Alkoss szabadon zöldségből csomag: A gyerekek zöldségekből készíthetnek vicces figurákat. A növényeket alapanyagként kezeljük, így teljesen más dimenzióba helyezve őket. Csak a fantázia szab határokat, hogy mik készülhetnek belőlük.

Botanikus kert csomag: A gyerekekkel megvizsgáljuk a növényeket közelebbről, majd grafikai elemként tovbb gondolva festünk, rajzolunk. . Színek, formák segítségével alkothatnak szabadon a gyerekek.

Önarckép másképp csomag: Kollázs technikával, újrahasznosított alapanyagokból önarcképet készítünk. Megfigyeljük egymás arcát, és megvizsgáljuk a hasonlóságokat, különbségeket varázsjáték segítségével.

Pecsét mese csomag: saját készítésű pecsét figurákat készítünk, amik segítségével a csapat közös történetet alkot meg egy nagy papíron. A pecséteket mindenki hazaviheti, a papírtekekcs pedig az ünnepelt ajándéka lesz.

2 órás program, mely 1 óra kreatív alkotó foglalkozást tartalmaz, a második órában ajándékozunk, tortázunk és a hátsó kerben szabadon játszhatnak a gyerekek.

1o főig : 20.000 Ft alapdíj + 1000 Ft/fő

1o-2o fő : 28.000 Ft alapdíj+ 1000 Ft/ fő

A szülinapi eszem iszomot a major kávézó biztosítja, a tortákat a Fekete Cake készíti. Kérésre glutén-, laktózmentes, paleo tortákat is készítenek előzetes egyeztetés alapján.

Választható ételek és italok:

Torta 16 szeletes: 10 000 Ft

Választható ízek:

– Oreos csokitorta

– Karamellás mogyorótorta

– Túrós erdei gyümölcsös torta

– Vanília krémes banánkenyér torta

– Tripla csokitorta fehér/tej/ét

A tortához gyertyát, tüzijátékot, marcipán figurát kérlek hozz magaddal, amilyet szeretnél.

 –Pogácsa                1,5 kg (3 tál)/ 3000 Ft.
 –Limonádé            1 L /1500 Ft.
 –Házi szörp           1 L / 1400 Ft.

Egyedi igények esetén keresd Schmeisl Anitát a major kávézó üzletvezetőjét, és mindenben segíteni fog. tel.: +36 7o 457 6232

Az alábbi szülinapi meghívók közül választhatsz. INNEN töltheted le őket.

 Jelentkezési lap letölthető INNEN

Kérlek töltsd le, majd töltsd ki és küdd vissza nekünk emailben a borarti@gmail.com címre

A fentiektől eltérő egyedi programok esetében az árakat személyes egyeztetés alapján alakítjuk ki.

A szülőknek lehetőségük van a kávézóban maradni  a születsnap ideje alatt, elfogyasztani egy finom kávét, beszélgetni, olvasni, kikapcsolódni.

ÚJ helyen!!!!

Címünk: major kávézó

2o4o Budaörs Clementis László utca 22.

További programjainkat ITT találod!

Gyere és alkoss velünk a  hétvégi workshopjainkon is!

Információ : borarti@gmail.com // o6 2o 473 22 92

Kérlek írj egy emailt, amiben a számotokraa legideálisabb időpontot megírod és a tematikát valamint az étel és italokat egyeztetjük. Egyéb kérsés esetén hívj nyugodtan telefonon.

————————————————————————-

————————————————————————-

ÚJ!!!!

Felnőtt kreatív születésnap!

Alkotni jó, együtt alkotni csoda!

Alkotó élmény szülinapra! Barátnőkkel közös szülinapi workshop. Legyen különleges élmény ebben az évben, térjetek haza maradandó élményekkel és egy magad készített alkotással! Ajándékozd meg a barátnődet vagy ünnepeltként lepd meg vele a többieket!

Választható programok:

kreatív születésnapSzövött fali dekoráció készítés – A szövés technikáját elsajátítva egy egyedi, fali dekorációt készíthettek az otthonotokba!

Színharmónia, matéria és formák alkotják a természet inspirálta dekorációt, amit egy igazi műhelyhangulatban készíthettek el a segítségünkkel kiszakadva a rohanó külvilágból.

Legyen az alkotás az új életstílusod!

A program  5ooo ft/ fő, minimum 5 fő, maximum 12 fő a privát workshop ára, ami 3 órát vesz igénybe. Időpontegyeztetés szükséges! Egyedi meghívóért írj a borarti@gmail.com címre!

Ajándék üveg prosecco 1o fő felett!

Tortát és egyéb inni és ennivalókat hozhattok magatokkal!

————————————————————————-

kreatív születésnap

Fess érzésből! – A festés alatt nem az a fontos, hogy mi lesz a végeredmény, hanem maga az út, ahogyan megalkotjátok és a folyamat alatt megélt asszociációkat fehasználjátok (érzetek, élmények, benyomások), majd a vászonra festitek. A program alatt rátalálhattokk  a saját kreativitásotokra, ha megtanultok tudatosan figyelni a gondolataitokra, érzéseitekre. Színeket, matériákat, természetből vett inspirációkat veszünk alapul, amiből mindenki megalkothatja a saját világát.

Legyen az alkotás az új életstílusod!

A program  5ooo ft/ fő, minimum 5 fő, maximum 12 fő a privát workshop ára, ami 3 órát vesz igénybe. Időpontegyeztetés szükséges! Egyedi meghívóért írj a borarti@gmail.com címre!

Ajándék üveg prosecco 1o fő felett!

Tortát és egyéb inni és ennivalókat hozhattok magatokkal!

 

Kérd személyre szabott ajánlatunkat, hogy az ünnepelt elégedett legyen!

További programjainkat ITT találod!

Gyere és alkoss velünk a  hétvégi workshopjainkon is!