Gyerekként utáltam az anyák napját, mert reszketve álltam az anyukám előtt, aki szipogott már attól is, hogy rámnézett, utáltam, mert szerepelni kellett, pedig én sosem szerettem. Anyaként rettegek az ünnepségtől, mert ránézek a gyerekeimre és könnybe lábad a szemem, és komoly erőfeszítések árán sem tudom fékezni a bőgést. Borzasztó érzés, amikor a szeretet ilyen formán buggyan elő az emberből, mert hajszálon múlik, hogy mikor szakad el a cérna és tör ki az anyából a szeretetzokogás.

anyák napja

Talán az én egész munkám ezekből a gyerekkori élményekből táplálkozik és azon dolgozom, hogy az én gyerekeim és kortársai ne kerüljenek hasonló szorongó helyzetbe, hanem olyan pillanatokkal legyenek gazdagabbak, amik jó élményként ragadnak meg az emlékezetükben.

anyák napja

Az én Anyukámnál jobbat ember nem kívánhat magának. Ez nem túlzás, ez tény! Mindig és mindenek felett velünk van a mai napig, meghallgat és egy mosolya jobb kedvre derít. Ha ő szomorú én még szomorúbb vagyok, ha boldog szárnyalok. Minden , ami vagyok az ő lényéből fakad. Erre akkor jöttem rá, amikor magam is anya lettem és ráeszméltem, hogy pontosan úgy csinálom, ahogyan Ő, rutinból, mintha már ezer éve ezt tenném, közben csak Tőle tanultam.

Tőle tanultam az életet, és azt az ösztönös hozzáállást, amivel a mai napig is működöm. Ő azt sem tudta, hogy mi az a környezettudatos gondolkodás, újrahasznosítás, csak annyit mondott mindig, hogy elraktam, mert jó lesz valamire. Valamit lehet belőle készíteni. És tényleg lehet! És ez az amit ma gyakorlatilag a munkámnak tekinthetek, és ezt mind neki köszönhetem.

Én most már mosolyogva állok vele a kamera elé, nem úgy mint régen, amikor utáltam ezt, és nem úgy, mint a lányom, aki most grimaszol, és mosolygok rajta, mert tudom, hogy egyszer ő is anya lesz és tudni fogja pontosan ezt az egészet.

Alkotni jó, együtt alkotni CSODA! – ezért azt javaslom, hogy ezen az anyák napján töltsetek együtt minél több időt, EGYÜTT, csináljatok mindent közösen, éljétek meg a pillanatot.

Segítségül egy nagyon egyszerű ötletet hoztam, ami kincskereséssel kezdődik a természetben. Csodás és tökéletes botokat kell keresni, menjetek az erdőbe és bóklásszatok, keresgéljetek, fedezzétek fel az apró csodákat.

papír virág

A szekrény aljából húzzatok elő kinőtt, de színes pólókat és vágjatok belőle 2 cm-es csíkokat, majd színes, akár mintás papírból vágjatok virágokat és ragasztópisztollyal ragasszátok a botra a textilcsíkokkal együtt. Minél többet, többfélét, annál szebb csokor lesz belőle.

anyák napi virág

Ami a jó benne, hogy messze lakó nagyinak postázható, és a saját pedig örökre az emlékeket őrző dobozba kerülhet, mert sosem hervad el.

anyák napi virágok

BOLDOG ANYÁK NAPJÁT!