Elindult az iskola, itt az ideje összeállítani a különórákat is. Idén nagy hangsúlyt fektettünk az alkotóműhelyben arra, hogy az alkotást, mint eszközt tudja alkalmazni bárki a hétköznapokban úgy, mint egyfajta  kikapcsolódást az óvodás gyerektől a felnőttekig , mindenfajta előképzettség nélkül.

Hisszük, hogy az alkotás, a benne való elmélyülés többet jelenthet, mint papírra vetni színeket, formákat. 

Olyan többlet értéke van, ami semmi máshoz nem fogható. Szeretnénk, ha ezt átélhetné minnél több gyerek és felnőtt, hogy aztán a rohanó világban is megtalálja az egyensúlyt. Itt lelassulunk, a feladatra fókuszálunk és belefeledkezve mindenki a maga tempójában, igénye szerint haladhat. Nincs senki felé elvárás, pusztán annyi, hogy érezze jól magát abban a tevékenységben, amit éppen csinál. Közben észrevétlenül belecsmpésszük a tudást, a látásmódot, a vizuális kultúrát.

Alkotni nem csak a művészeknek kell, bár hiszem, hogy minden gyerek művéssz.

Alkotni jó, együtt alkotni csoda!

alkotomuhely

Gyeretek és legyetek részesei ennek a csodának hétről hétre a Borarti Alkotóműhelyben!

Az óvodás korosztály a Csoda Műhelyben alkothat, ismerkedhet különböző technikákkal, eszközökkel. A szabad alkotás élményét megélve juthatnak el a gyerkek a saját kifejezőrendszerük megalkotásáig, kifejlesztéséig. Újrahasznosított alapanyagokból sok izgalmas és gondolkodtató projektet mutatunk meg, ahol személyre szabottan vezetjük a gyerekeket végig az alkotás folyamatán. A tervezéstől a kivitelezésig minden az ő kezükben van, mi csak segítséget nyújtunk hozzá.

rajzkurzus

Az iskolásoknak a Rajz Műhely ad teret, hogy alkothassanak. Itt már komolyabban kezdenek el foglalkozni a tér megismerésével és annak leképezésével, a színek használatával és még megannyi alap ismerettel, ami egy biztos alapot nyújthat a gyerekeknek, hogy kifejezhessék a gondolataikat. Ez nem csak annak szól, aki komolyabban szeretne foglalkozni a rajzzal, hanem mindenkinek, aki szeret alkotni, szeretne egy életre szóló szemléletmódot elsajátítani,amit az élet más területein is mindig fog tudni alkalmazni.

rajz

A középiskolásoknak, akik viszont már komolyabb szándékkal nyúlnak a ceruzához és a papírhoz egyéni igények szerint biztosítunk lehetőséget rajzolni, alkotni. Jelentkezhettek a Rajz Előkészítő csoportunkba.

És végül a felnőttek se maradjanak ki semmi jóból, nekik délelőtti időpontban tartunk Rajz Kurzust, (amíg a gyerekek iskolában vannak)így biztosítunk nyugodt teret elmélyülni az alkotásban, hogy ők is meg tudják élni a gyermeki lét csodás érzését az alkotói folyamat alatt. Igazi élmény, inspiráló környezetben, inspiráló emberek között csak felnőtt társaságban.

————————————————————————————————————————

Jelentkezési lapot ITT tudtok kitöltetni és részletes leírást pedig ITT olvashattok.

borarti

Végül pedig szeretném bemutatni Fábián Erikát, aki ezeket a csoportokat vezetni fogja. Múlt évben még együtt jártunk egy workshop sorozatra az Art and Me Galériába, ahol megismerkedtünk, majd megkeresett nem sokkal ezután, hogy szeretne a műhely életébe bekapcsolódni. Nagyon örültem, hiszen mindig jó új impulzusokat szerezni, új emberekkel inspirálódni. Erika képzőművész, maga is alkotó ember, én személy szerint nagyon szeretem a munkáit. Tavasszal már vezetett foglalkozást, majd nyáron együtt táboroztattunk, így láttam hogyan dolgozik, hogya viszonyul a gyerekekhez, hogyan adja át az alkotás szeretetét. Engem meggyőzött, remélem Titeket is meg fog, aki még nem találkozott vele eddig.

 

2014-ben végeztem a Magyar Képzőművészeti Egyetem Grafika Tanszék Képgrafika szakirányán (MA), majd a Tanárképző tanszéken (MA). A Budai Rajziskolában kezdtem meg gyakorló tanításom, ahol grafikát és rajzot oktattam, legfőbb célom volt, hogy a mai fiatalok érdeklődési körére, eszközhasználatára, szokásaira reflektáljanak az oktatás témái. 2017-ben a Szentendrei Móricz Zsigmond Gimnáziumban projekt hetet vezettem, melynek keretein belül, kortárs témákra hangszerelve, rajzot és festészetet tanítottam.
2015-ben Project Managerként helyezkedtem el az Artlocator kortárs művészeti
magazinnál, ahol kiállításokat, különböző rendezvényeket és számos projektet
mediáltam.
Képzőművészként hiszem, hogy minden gyermekben életkortól, társadalmi és
szociális helyzettől függetlenül, ott lakozik a tehetség, ezt a megbúvó alkotói vágyat, kvalitást célom elősegíteni, gondozni, fejleszteni. Véleményem szerint a világ megismeréséhez és megértéséhez az alkotáson keresztül vezet az út, ennek a
szemléletnek közvetítését elsődleges, ugyanakkor felelősségteljes feladatomnak tartom.

 

Kövessetek minket az INSTAGRAM oldalon és a Facebook– on is, hogy ne maradjatok le semmiről!