Végre végre elérkezett a tavasz! Ugyan a természet még egy kicsit várat magára, de napok kérdése már csak szinte, hogy kirobbanjon az élet körülöttünk. A rügyek már pattanásra készen, a tulipánok első levelei már a föld fölött. Az első hírnök a hóvirág már virgba borult és a krókusz is követi már. A természet ösztönösen készül fel erre a robbanásszerű változásra, egész télen ezért pihen, hogy összeszedve minden erejét tavasszal új lendülettel boruljon virágba, zöldbe. Vegyünk példát róla, készüljünk fel mi is a napsütésre, pezsgésre. Mozgassuk meg a fantáziánkat, bírjuk alkotásra a kezünket, ezzel lendületet tudunk venni, hogy az első lehulló falevélig kitartsunk a lelkesedésünk.

Egy végtelenül egyszerű és könnyű, de annál szórakoztatóbb kihívásra hívlak Benneteket. Nem kel hozzá más csak egy üres füzet, egy ceruza és napi 5 perc. Ugye ez nem lehetetlen küldetés? Firkálni kell, amit mindenki tud különösebb előképzettség nélkül. Nincs tét, csupán napi egy ötlet, ami alapján firkálni kell 5 percig egy oldalon. Lesz, ami lesz alapon. De minek? Tehetitek fel most a kérdést magatokban. Azért, hogy megmozgassuk az agyunkat, felpezsdítsük a fantáziánkat, megtornáztassuk a kezünket. Ezáltal új energiákat kapunk, amiből újult erővel térhetünk vissza az életünkbe, munkánkba, iskolába, ami inspirációt ad, ami egy olyan egyszerű technika, amit az élet számos más területén is tudjuk alkalmazni. Ami új ötleteket ad, serkenti a gondolkodásunkat és végigvezet egy folyamaton, amit , 4 héten keresztül, heti 5 alkalommal napi 5 percig kell csak csinálnunk. Ami közelebb visz a természethez, hiszen minden ötlet valahogy kapcsolódik hozzá. Közben figyeljünk magunk köré, ne szalasszuk el megnézni hogyan éled a természet, hogyan tavaszodik ki, hogyan borulnak virágba a fák.

Csak firkálni kell, semmi mást. Lehet reggel a kávé mellett egyedül vagy amikor felkelt a család közösen. Lehet ebédidőben kikapcsolódás képpen. Lehet délután a szabadban kutyasétáltatás közben vagy a játszótéren vagy a teraszon ha kisüt a nap. Lehet este vacsora után vagy főzés közben vagy leckeírás előtt / után vagy közös családi firkaparty-t is csaphatunk vagy a nap legvégén az ágyban. Bárhol bárhogyan. Mindössze 5 perc, semmi több. Nem kell megmutatni, nem kell kiposztolni, nem kell elszámolni vele. Ha szeretnéd persze oszd meg bátran, ha büszke vagy rá és ösztönözni szeretnél még több embert. Tulajdonképpen bármikor elkezdhető, nincs dátumhoz kötve. A lényeg, ALKOSS SZABADON!

Hétvégén nincs feladat, szombat és vasárnap nem kell rajzolni, ami persze nem jelenti azt, hogy nem lehet, sőt, ha belejöttél bátran alkoss vagy menj kirándulni és inspirálódj! Tartogatok ötleteket a pihenőnapokra is, de az legyen még meglepetés.

Egy kis cirka firka senkinek sem árt. A legkisebbektől a legnagyobbakig, legfiatalabbtól a legöregebbekig bárki beszállhat. Vegyétek rá a nagyit, a szomszédot, a haverokat, a barátnőt, apát, anyát, meg a macskát is.

4 héten keresztül, heti 5 alkalommal napi 5 percig

A feladatok nagyon egyszerűek. Kapsz egy ötletet, amit egy oldalon 5 percig kell firkálni, rajzolgatni. Tudod, ahogy a suliban firkálsz, amikor unatkozol, csak most konkrét témára. Lehet vicces, fura, absztrakt, ronda, minimál, burjánzó. Bármilyen, amihez csak kedved van. Megkötés nélkül. A lényeg, hogy csakis erre figyelj ebben az 5 percben. Ne telefonálj közben, ne tévézz, ne beszélgess, csak rajzolj. Legyél önmagaddal és a gondolataiddal. Figyeld meg milyen érzés. Nehéz, könnyű, érdekes, uncsi, rövid, hosszú. Minden nap más lesz, de napról napra könnyebb, gördülékenyebb. Fejlődni fogsz napról napra. Az elméd is és a kezed is.

Íme a 4 hétre a 2o db ötlet. Le is tudod tölteni, akár ki is tudod nyomtatni és kirakni magatoknak.

INNEN tudor letölteni!

Alkoss szabadon!

Borarti Art Challenge

Induljon a tavasz kreatívan!