Idén tavasszal a húsvét nagyon korán van, így még a természet kicsit le van maradva, nem pompázik olyan díszben, mint ahogyan azt húsvétkor szeretnénk. Mit tehetünk ilyenkor? Vigyük a természetet a lakásba, segítsünk egy kicsit a virágoknak és akkor a mi kívánságunk is teljesül. A botanikus kert téma idén amúgy is nagyon kedvelt a design világában, így a húsvéti dekorációt is felfűzhetjük erre. Nincs más dolgunk csak kimenni a természetbe és felhasználni a csodás formákat, színeket.

tavaszi dekoráció

A virágokat vizsgáljuk meg közelebbről, akár egy nagyító segítségével, gondoljuk el, hogy mi is parányi bogarak vagy pillangók vagyunk, akik ráröppenhetnek a szirmaikra. Micsoda csodás élmény lehet. Játszadozzatok el a gyerekekkel ezekkel a gondolatokkal és már a varázsvilágban is találjátok magatokat.

Ha rátaláltatok erre a csodás világra, akkor neki lehet látni ezt megalkotni, ráaplikálni a tojásokra, hogy a húsvéti asztal díszei lehessenek, hogy a tavasz a lakásba költözhessen.

tojás festés

A technika nagyon egyszerű. Gyűjtsetek szép formájú leveleket, virágszirmokat, préseljétek le, majd decoupage ragasztóval kenjétek be a tojéóást, helyezzétek rá a növényt és újból kenjétek le jó alaposan. Nem kell megrémülni, először opálos, maszatos, de aztán szépen megszárad és csodás lesz. Jól rá kell simítani, igazgatni, hogy rendesen rátapadjon a tojás felületére.

húsvéti tojás

botanikus húsvéti toj

tojás botanikus dekor

Itt még nem száradt meg rendesen, ilyen, amikor még félkész állapotú. Utána a színek csodálatosan élénken és selyem fényben pompáznak majd.

dekopázs tojás

Évekig csak az interneten csodáltam ezeket  hófehér tojásokat és csak nagy nehezen lehetett hozzájutni, de szerencsére ma már lehet kapni, sőt, ezeket a buda9rsi kreatív hobby boltban vettem kifújva, kifertőtlenítve. Még lúd tojás is kapható, ami sokkal nagyobb, mint a normál tojás, úgyhogy még bíbelődni sem kell a kifújással már.