Használd ezt a karton házikót minél változatosabban, minél többféle dekoráció elkészítéséhez. Engedd szabadon a fantáziádat és alkoss vele! Mi előkészítettük Neked az alapot, a történet befejezése Rád vár. Sokszorosítsd a karton házikót és költözzön bele élet!

karton ház

Az arany és a türkiz világos árnyalata a natúr karton papíron jól mutat, egyszerre ünnepi hangulatot és játékos vidámságot kelt. Csukjátok be közösen a szemeteket és álmodjátok bele a történetet, hogy aztán utána megalkothassátok együtt.

karton házikó

Játsszatok vele, rajzoljatok a  karton házikónak ablakot – szemet, ajtót – szájat. Színezzétek ki, ragasszatok rá mindenféle otthon található újrahasznosítandó izgalmas papírdarabot kivágott újságból, dobozokból, bármiből, amit csak találsz. Akár textil darabokkal is játszhatsz.

karton házikó

Rajzoljátok körbe a házikót, úgy, mintha ez egy sablon lenne, majd egy kartondobozt vágjatok lapra és vágjátok ki belőle annyiszor, ahány házikóra csak szükségetek van. Ragasszatok a háta mögé wc papír gurigát és akkor ceruzatartó is lehet, vagy dobozkákat is akár, amibe kincseket rejthettek.

karton házikó

Lyukasszátok ki és húzzatok bele zsinórt, spárgát vagy szalagot és lógassátok fel az ablakba a karton házikókat. Jól áll neki, ha köré tesztek egy két faágat, esetleg le is festitek aranyra őket.

karton házikó

TIPP anyukáknak : Készítsétek magatok el a gyerekek adventi naptárát. Sokszorosítsátok a karton házikókat, ragasszatok mögé dobozokat, és számozzátok meg. Lógathatjátok, ablakba állíthatjátok, polcra rakhatjátok.

karton házikó

Meseház : alkoss mesét, rajzolj figurákat. Mi segítünk egy róka sziluettel és hópihével, de ne ragadjatok meg ennél, népesítsétek be a házat, készítsetek várost és álmodjatok hozzá történeteket. Merüljetek el az alkotásban és a közös meseszövésben.

Alkotni jó, együtt alkotni csoda!

A csomagunk a NATU novemberi PITYPANG dobozában található és limitált darabszámban érhető el. Rendeld meg és alkoss velünk otthon is!”