Nem igazán vagyok húsvéti hangulatban. Talán, mert hirtelen tört ránk a tavasz, és értelmezhetetlen, hogy a tulipán és az orgona egyszerre nyílik. Nehezen szerzek energiát valahogy. Ilyen állapotban persze alkotni, dekorálni sem könnyű, na de mégiscsak HÚSVÉT lesz! Ne hagyjuk magunkat belesüppedni az enerváltság gonosz bugyraiba, inkább próbáljunk meg kitörni belőle, inkább saját magunk határait feszegetni ezáltal! Ne hagyjuk, hogy a tavaszi fárdatság úrrá legyen rajtunk!

dekor

Időről időre megerősödik bennem egy belső hang, hogy feltöltődést, energiát a természettől, a természetben kaphatok csak igazán, ezért aztán a munkámban is egyre inkább ebbe az irányba indulok el. Ha szeretek a természetben lenni, de nem tehetem nap, mint nap, akkor megfordítom, és behozom a lakásba egy egy motívumát, így, ha reggel felkelek és ránézek már az erdőbe is képzelem magam.

A húsvéti dekorációnál is ez az elv mozgatot, így hát fogtam magam, a gyerekeket, a kutyát és irány az erdő. Szedtünk mindenféle apró levelet, virágot és hazahoztuk őket, majd hófehér kifújt tojásra rádekopázsoltuk. Annyira egyszerű és annyira nagyszerű, hogy nem is lehet betelni vele, hiszen minden apró levél mintája izgalmasan kihangsúlyozódik a ragasztó száradása után.

húsvét

Tovább fejlesztve chalk paint festékkel lekentük a faleveleket és rányomtuk a tojásokra, vegyítve a dekopázsolt levelekkel. Nem kerül sokba, nem kell vagyonokat a hobbi boltban hagynunk, mégis gyorsan, egyszerűen szép dekorációhoz jutunk. Ha van 1 óránk, már meg is vagyunk vele. Én egyszerű spárgára fűztem őket, de lehet szalagot, drótot is használni. Nem baj, ha nem mindig vagyunk tlejesen lelkesek és aktívak, kell, hogy néha az egyszerű és gyors megoldások is megfeleljenek.

húsvét dekor

húsvét

Nézzük meg alaposan a növényeket, csodálkozzunk rá, hogy milyen szépek. A gyerekeknek megvan az az ösztönös tulajdonságuk, ha megmutatjuk nekik, hogy mit kell nézni, meglátják benne a csodát!

diy

A legapróbb szirmok is nagyon mutatósak tudnak lenni a fehér felületen.

diy

Ha már idén a greenery az év színe, használjuk húsvétkor is!

húsvét

A dekopázsolás és a festés egy felületen izgalmas, grafikai hatást kelt, szeretem az absztrakt formákat, nem kell mindig konkrét mintában gondolkodnunk. Bízzuk a természetre!

dekor

Egy csokor barkaág egy egyszerű befőttes üvegbe, és csak rá kell akasztani a tojásokat. Kész is van a húsvéti dekoráció. Így még van idő kirándulni is!

Alkossatok együtt, menjetek a természetbe inspirálódni!