Itt van a nyár, a szünidő. Menjetek minél többet kirándulni, csavarogni a gyerekekkel, új élményeket gyűjteni. Nem kell semmiféle fejlesztő feladat, a természetben minden megtalálható, csak nyitott szemmel kell járni és észlelni ezeket, megmutatni a gyerekeknek, feldolgozni őket.

Múlt hétvégén Tatán jártunk.Bepakoltuk a piknik táskánkat és felkerekedtünk, a számomra oly kedves tatai tóhoz. Itt volt ugyanis az első kirándulásunk a Dekoratőr Iskolával, ahol a legkedvesebb diákéveimet töltöttem. 
Gyalogosan, biciklivel körbejárható a tó és csónakázni is lehet rajta. Lovakkal találkoztunk az útszélen és meseszép kertekbe kukucskáltunk. Mindent megfigyeltünk és raktároztuk az élményeket, hogy aztán otthon majd valamit kezdjünk velük. Készíthetünk festményt a gyerekekkel, de akár gyűjthettek mindenfélét a kavicstól a faágakig és azokat is képként összeragaszthatjátok, így emlék is lesz egyben.
Az erdei rész kiválóan alkalmas a növények, bogarak megfigyelésére.Csodaszép kapuk, házak állnak a sétány mentén, érdemes megvizsgálni a faragásokat, mintázatokat és akár ezt is megörökíteni fotón és otthon megrajzolni. A lényeg bárhol is jártok, vegyétek észre az apró részleteket.

A természet a legcsodásabb alkotóművész. Elképesztően csodálatos dolgokat hoz létre, nekünk csak fel kell fedezni. Fotózzatok sokat és utána készíthettek belőle tanulmányokat.Bármikor elővehetitek és az emlékek újabb alkotásra ösztönzik a gyerekeket.