Párizsban járni maga a csoda, mindenhol szól a zene, illatok kúsznak az orromba, hol az ételek, hol a parfüm csapja meg az embert és bódítja mámorba. Ha mindez még egy kis karácsonnyal van fűszerezve az maga a csoda!

November közepén jártam Párizsban  (életemben először), hogy a Marie Claire Idées saját kreatív kiállítását megnézhessem a Creations Savoire Faire-t, hogy inspirálódjak, hogy friss, új ötletekkel térjek haza és ezt megmutathassam nektek. DIY – csináld magad ötletek minden mennyiségben. És tényleg. Mivel évek óta minden szezonban megveszem a magazint, és láttam ennek a vásárnak a felhívását, évek óta motoszkált a gondolat, hogy bizony csak el kéne menni Párizsba, csak meg kéne ezt nézni személyesen is. Aztán nagyot gondoltunk és valóság lett belőle.

Egy óriási csarnoknyi ötlet, alapanyag, alkotó ember és vibráló hangulat. Megvadult nők reszketve tolakodnak egy egy standnál, hogy le ne maradjanak valamiről, mindent lássanak. Eddig is azt gondoltam, hogy a DIY a jövő, de azt kell modjam, hogy ez már a jelen. Elképesztően jól összerakott koncepciók, franciásan elegáns, letisztult design, egyedi megoldások. Minőség. Ezek, amik rögtön átjöttek nálam, mint gondolat. Előremutató,ámde nemesen egyszerű ötletek.

Az alap stílusok, amik jól láthatóan idén a levegőben vannak:

Karácsonykor a színes orosz népi motívumok inspirálta virágos dekor, az arany nemes csillogása a natúrral keverve, a pasztell árnyalatok némi kis neonnal fűszerezve. A nomád, etno stílus színes mintás textiljei jól mutatnak a sok fa natúr hatása mellett.A zöld szín (Greenery), ami 2o17 -ben a porondon lesz a Pantone szerint  már ott van, már sok a levél, a kaktusz, a növény motívum.

Ami nálam a nagy áttörést okozta az az arany. Nem szerettem eddig, túl tradícionálisnak tartottam, nem találtam benne meg magamat, de most, hogy a fával , a nomád, natúr vonallal keveredik imádom, sőt azt kell mondjam rajongok érte. Azóta teljesen bele vagyok bolondulva, ami nálam azért el szokott hatalmasodni. Voltam így a feketével, ami örök szerelem lett, de most kicsit lecsendesedett, volt lila korszakom, ami hosszú évekig a ruhatáramat, az otthonom színeit meghatározta. Remélem ez az új zöld is beépül majd, de addig is tobzódom az aranyos dolgokban karácsonykor.