A környezetünk kialakítása fontos kell hogy legyen, hiszen abban a térben élünk, abban töltjük a legtöbb időt. Ne sajnéluk rá az időnket, hogy kialakítsuk magunknak harmónikusan. Ennek egyik legegyszerűbb módja, ha a megfelelő képeket tesszük a falra. Látványos és dekoratív. Ezeket lehet évszakonként, időszakonként változtatni. Most egy nagyon egyszerű és költséghatékony változatot mutatok, amit a gyerekekkel együtt meg tudtok valósítani. Kép a természetből.

Ennek a projektnek is, mint a legtöbbnek mostanában nálam,  a természetben keresgélés a kezdete, hiszen ott találjuk a legizgalmasabb alapanyagokat. Szedjünk, kórókat, ágakat, mindenfélét, aminek izgalmas lehet számunkra a formája. Vigyük be a termáészet csodás alkotásait a lakásunkba.

borarti diy

 

Mindenkinek akadnak kiszuperált, sosem használt képkeretei szerintem. Ezeket érdemes megtartani, mert jól jönnek ilyenkor. Szedjük össze őket és rakjuk egymás mellé úgy, ahogy a kiválasztott falfelületen szeretnénk elhelyezni, hiszen így látjuk, hogy melyiket milyen színre, árnyalatra fessük. Én ebben a munkában az Annie Sloan festékeit használtam, aminél szebbet nem is kívánhat magának egy otthon alkotó ember. Az a jó benne, hogy lehet kapni kis kiszerelésben is. Én Enikőnél szereztem be a Nemiskacat műhelyben.

diy

festés diy

 

chalk paint

 

Amikor a festéssel végeztünk, hagyjuk száradni a kereteket. Én még festettem hozzá fa házikókat is dekorációs elemnek a polcra. Így még komplettebb mini kollekciót tudunk elkészíteni, mert nagyon szeretem, ha a színek visszatérnek több helyen.

Ezután válasszuk ki a megfelelő ágakat, terméseket, leveleket, fessük le ezeket is. Én itt aranyra festettem őket, hogy kontasztba állítsam a pasztell árnyalatokkal.

kép természetesen

 

Végül összeragasztom a képeket ragasztópisztoly segítségével. Nem a hagyományos elrendezést választom, hanem félre rendezem a kompozíciót és még dekortapasszal ezt ki is hangsúlyozom, úgy, hogy a keret bizonyos részeire ragasztom.

természet

 

kép természetesen

Végtelen lehetőségek tárháza, így ezt csak inspirációként mutatom nektek, alkossatok szabadon, találjátok meg a saját stílusotokat, a lakásotokhoz illő színeket, formákat. A gyerekekkel közösen alkotott képek pedig még izgalmasabb végeredményt hozhatnak.