Az őszi szünetben kipróbáltam, hogy hogyan tudok úgy alkotni, ha nem a saját műhelyemben vagyok, ahol rengeteg eszköz, alapanyag áll a rendelkezésemre, hanem a lehető legkevesebb hozzávaló szükséges hozzá. Ajtó kopogtatót készítettem, egy teljesen természetes alapú koszorút.

Ez arra is jó kísérlet, hogy így az ünnepek előtt nem feltétlenül kell vagyonokat költeni dekorációra, pusztán egy kicsit körbe nézni magunk körül és észrevenni minden apró csodát. A természet csodálatos tárház, kifogyhatatlan színekben, formákban. Olyan ez nekem, mint valami dekorációs áruház. Nézzetek be ti is bátran többször, mert megéri.

csináld magad

Ajtó kopogtatót szerettem volna készíteni úgy, hogy még a kertből sem mozdulok ki, nem költök egy forintot sem, és pillanatok alatt kész is az egész. Első nekifutásra nem tűnt az egész annyira bonyolultnak, mindaddig, amíg bele nem kezdtem. Akkor azért végig kellett gondolni, hogy hogyan lesz jó a végeredmény. Összeszedtem amit érdemesnek találtam.

Pusztán egy ollót és drótot használtam semmi mást.

csináld magad

Begyűjtöttem a kertből boróka ágat, borostyánt terméssel együtt, babér leveleket,  pampafüvet és mahónia levelet. Nagyjából egyforma méretű ágakat érdemes vágni, úgy könnyebb dolgozni velük, egységesebb lesz a végeredmény. Mindegyik szárát bedrótoztam. Jól körbetekertem őket és hagytam egy 2o cm – es szárat, hogy aztán ezzel lehessen az egyiket a másikhoz tovább kötözni.

A művelet nagyon egyszerű, induljunk el és szépen egymás mögé igazítva kötözzük egybe az ágakat. Én felváltva raktam össze őket, de ez ízlés dolga, akár egyetlen fajtát is lehet használni.

DIY

Nekem egyre inkább jól esik olyan tárgyakat készíteni, amihez nem kell sok mindent beszerezni, nem mintha nem tetszenének ezek a dogok, csak rájöttem, hogy nem ez a bodogsághoz vezető út, sokkal inkább többre tartom, ha inkább az erdőben kalandzhatok a gyerekeimmel és amikor hazaérünk a kincseinkkel, nekiláthatunk alkotni. Nem hiányoznak a nyüzsgő vásárok,ahol tolakodni kell, hogy megkaparints valamit, inkább választom a nyugodtabb, csendesebb lehetőségeket.

Ha érdekel benneteket, hogy még mi mindent lehet ebben a szellemiségben tenni a munka, az otthon, az étkezés, a stílus, az életmód, a gyerek és a hagyományok területein, akkor kukkantsátok meg a könyvünket.

INSPIRÁCIÓ természetesen – Találj rá a kreativitásdra! 

könyv

INSPIRÁCIÓ természetesen – Taláj rá a kreativitásodra!

Rendeld meg ITT

Ne feledd a Borarti _konyv kuponkódot használni!

Inspirálódjatok az instagram oldalainkról

Borarti: https://www.instagram.com/borartiforkids/

Franci: https://www.instagram.com/designpr_studio/