Ez az év nekem nagyon nyugodtan, nagyon békésen kezdődött. Nem vagyok én ilyen, izgek mozgok, pörgök, nem bírok a fenekemen maradni, de valahogyan mégis úgy hozta az élet, hogy most mégiscsak ez történt. Azért is furcsa, mert múlt évben ilyenkor kezdtünk el dolgozni Francival a könyvünkön. 

Én abban hiszek, hogy a dolgok soha nincsenek véletlenül. Amikor az embernek van ideje elmélyülni, gondolkodni, letisztítani maga körül a dolgokat, akkor tud teret teremteni az újnak. Azt hiszem velem most pontosan ez történt. Régi régi vágyam volt, hogy fessek, alkossak, de úgy teljes erőbedobással, magamnak, a saját belső világomat felszínre hozva. Évek óta a saját és az alkotóműhely gyerekeivel alkottam eddig, amit persze ezután is fogok, félreértés ne essék. Most viszont sikerült ezen felül olyan időre és térre szert tennem, ahol csak a magam ura vagyok. Tobzódok, élvezem minden pillanatát és minden nap úgy fekszem és kelek, hogy kavarognak az ötletek a fejemben. Mindez egy workshopon tudatosodott bennem, amit Franci tartott nálam a műhelyben, a Színek Pszichológiája – témában. Ott egy kollázst kellett készíteni, ami által kikristályosodott bennem, hogy most van itt az én időm. Most kell alkossak. Azok a gondolatok, amiket tavaly megírtunk az Inspiráció természetesen -Találj rá a saját kreativitásodra! című életmód kalauzban, azokat most gyakorlatilag végig élem a gyakorlatban. Olyan, mint egy utazás.

Azokhoz a matériákhoz nyúlok, amikkel a múlt évben is dolgoztunk, de tovább gondolom őket, kombinálom egymással. Inspiráló, hogy hogyan fejlődik tovább egy gondolat, hogyan lesz belőle egy teljes történet, egy sorozat.

Amennyire a természet a múzsám, annyira vonz a nomád művészeti stílus is. Az egyszerű formák és az intenzív színek. A natúr matériák, struktúrák. Szeretem ilyen tárgyakkal körülvenni magamat és ezért arra gondoltam, hogy akkor ez talán másoknak is örömet okozhat ugyanúgy. Örülnék, ha ezek a tárgyak ezután eljuthatnának minél több emberhez, hogy örömet okozhassak nekik és átadhassam azt a természetközeli szemléletmódot amit képviselek.

Ezek a tárgyak mind mind egy természetben megélt pillanat leképezései, egy naplemente színei, egy erdei ösvény hangulata, egy dombtetőn átélt szellő illata. Hiszem, hogy ezek a tárgyak magukban hordozzák azt a nyugalmat és energiát, amit akkor élek meg, amikor a természetet járom. Hiszem, hogy ezek a tárgyak tovább tudják adni másoknak is ezt az érzetet.

A magam ura vagyok és ezt a szabadságot, ezt a hihetetlen jó érzést amit az alkotás közben megélek adom hozzá a tárgyaimhoz. Messze nem vagyok készen, de minden nap dolgozom rajta és hamarosan elkészül a teljes kollekció, minden évszakot átölelelő Borarti kollekció.

Addig is kövessétek nyomon a munkámat az Instagram oldalamon és itt a blogon.

Inspirálódjatok a könyvünkből, hogy titeket is elkapjon az alkotói vágy és varázsoljon el a természet