Jópár éve már, hogy kreatív foglalkozásokat tartok gyerekeknek, és mostanra már eljutottam oda, hogy beleuntam, nincs benne elég kihívás, kaland, amit én mindig szeretek az életemben, és nagyon hiányzik, ha nincs. Szerencsére a nyughatatlanságomnak és Parnaki Ági barátnőmnek, most újabb kalandba vágtuk a fejszénket. Ági ír, meséket és nem is akármilyeneket, olyanokat, hogy gyerekek és felnőttek is megragadnak benne, átérzik a szereplők érzéseit, beszippantanak abba a csodás világba, ami az ő lelkében és írásaiban él. De hogyan kapcsolódik ez az én problémámhoz?

Sok sok agyalás, tervezés és ötletelés után megszületett a meseműhely ötlete. Egy olyan program, ahol az alkotás a mese szerves része, ahol a mese a kiindulópont és az alkotás ennek a történetnek a befejezése. Na itt kezdődnek az izgalmak, az adrenalinfröccs és a munka, a csoda.

kreatív foglalkozás

Ebben benne van minden, amit valaha is gondoltam a kreatív foglalkozásokról. Egy történet, emberi reakciók, tanulságok, újrahasznosítás, kreativitás, csapatmunka, egyéni alkotás és sok sok öröm, mosolygó gyerek és szülő.

kreatív foglalkozás

Egy történet, egy mese számomra nagyon sokat tud jelenteni, ha megfog, ha bele tudom élni magamat. Volt olyan meseélményem, amikor még bele is könnyeztem, annyira hatott rám, és ez volt az a pont amikor azt gondoltam, hogy bizony ebből még kell, még, még, még és ehhez rögtön beindult a fantáziám, hogy ezeket az élményeket bizony fel kell dolgozni, és a feldolgozás nálam manuális tevékenyságet jelent, alkotást, kreativitást, és megszületett a meseműhely.

Elképesztő mennyiségű ötletünk van, amit szeretnénk mind mind megvalósítani szép sorjában. Alkotásra, mesehallgatásra hívni minél több gyereket és felnőttet, hogy nekik is legyen részük a csodában, amit mi megéltünk együtt.

Ági ezentúl a blogon is írni fog Nektek rendszeresen, hogy megismerjétek, megszeressétek a világát. A mesékkel viszont más tervünk van, egyenlőre szupertitkos, de már nem sokáig!

A most készülő Borarti Alkotó Tér és Műhelyben ennek a sok munkának a gyümölcse lesz kézzelfogható. Kövessétek a facebook oldalunkat, hogy az eseményeinkről értesüljetek, osszátok a hírt, hogy hamarosan lesz egy hely, ahol lesz mese, alkotás, közösen megélt élmények!!!!!