Programjainkat az örömteli alkotás és a gyermekkori önkifejezés, a kapcsolatteremtés és különböző világok találkozásának fontosságának tükrében álmodtuk meg. Célunk, egy olyan helyiség megalkotása, ahol a gyerekek a bennük természetesen meglévő kreativitásukat élhetik ki, ahol a művészet eszközeivel saját hétköznapi élethelyzeteikkel, a bennük rejlő örömöket és feszültségeket tudják kifejezni. Ehhez egy inspiráló teret és eszközöket kínálunk számukra, ahol kartondobozból babaházat, várat építünk, lehetőség nyílik a szabad alkotásra, ajándékkészítésre és kincskeresésre.

A SZÍNTÉR név a  mondanivalónk, és hitvallásunk eredményeként jött létre:
A SZÍN, utal az eszközök fontosságára, melyhez hosszú idő óta gyűjtjük, válogatjuk a legmegfelelőbb alapanyagokat és kreatív önkifejezést segítő eszközöket.

A TÉR pedig egy olyan aktív, foglalkoztató helyszín, ahol a művészet segítségével segítjük a gyerekek önkifejezését, ezzel feloldva egyes mindennapi élet helyeztek okozta problémákat. Hiszünk benne, hogy az alkotás segíti ezen pozitív folyamatok megvalósulását. Ennek tükrében olyan foglalkozásokat biztosítunk, ahol a művészet sokféle eszköztárát felkínáljuk.
A SZÍNTÉR területe környezettudatos tér. Alapanyagaink kiválasztásánál, és a foglalkozások tematikájának kialakításakor is a környezettudatos szemlélet az egyik legfőbb mozgatórugó. Megmutatjuk a gyerekeknek és szüleiknek, hogy a környezetünkben fellelhető egyszerű anyagok sokszor mekkora lehetőséget rejtenek az alkotásra.
A Színtér projektet ketten álmodtuk meg, Kollár Bori, a Borarti for kids tulajdonosa, és Vimola Dóra, a KreARTON tervezője.
A Nyitva fesztivál keretein belül a CÓKMÓK-kal közös helyiségben, mint Színtér projekt működünk együtt.

A programjainkat az alábbi linken találhatjátok meg:Programok