Tudom, hogy a gyereknap a gyerekeknek fontos. Tudom, hogy mi szülők mindent meg szeretnénk adni Nekik, hiszen a szemünk fényei. DE teszem fel a kérdést, mi a legjobb nekik? Biztos, hogy az őrületes gyerekprogramok kavalkádja az, amivel a legnagyobb örömet okozzuk nekik? Biztosan a tömeges és nagyszabású rendezvények és csillivilli ajándékok azok, amik örök emléket hagynak a gyerekekben? Biztosan mondom, hogy NEM!!!

Most is, mint azt már sokszor tettem, hangsúlyozom a közösen megélt élmények fontosságát. A közös alkotás, valami új dolog létrehozása okozhat olyan boldogságérzetet gyerekben is és felnőttben is, ami bizonyos, hogy beleég az ember emlékezetébe, és örökérvényű tapasztalatokkal gazdagít.

Idén, mint minden évben az elmúlt időszakban a gyereknap számomra munka is, de ennek ellenére a saját gyerekeimnek is meg kell teremtenem a maguk, magunk gyereknapját. Igazi klasszikus ötletből indultam ki. Talán elmaradhatatlan kellék a buborékfújás, hiszen látványos és lenyűgöző, ahogyan repkednek a levegúben a szivárvány gömbök.

Csavartunk ezen még egyet és feltupíroztuk a buborékkészítést. Igazi közösségi aktivitás lett belőle, hatalmas kacagással.

gyereknap

Szükséges több befőttesüveg vagy más edény, amiben kikeverjük. Vízfesték több színben, én a Pentart Junior festékeket használom, mert nagyon intenzív szép színük van. Glicerinre és mosogatószerre is szükség lesz, ebből nem kell sok, csak egy löketnyi. (Gyógyszertárban, Müllerben beszerezhető). Nagy papír, víz és vastag szívószál, ami még kell az atrakcióhoz.

Öntsük a vizet az edénybe, nyomjunk bele festéket és egy kevés glicerint és mosogatószert, keverjük össze és dugjunk bele annyi szívószálat, ahány gyerek van. Tegyük a nagy papírt a keverék alá. Mindenki startra kész, indulhat a fújás, Szép lassan buborékok képződnek az edényben, amit hagyjunk kifutni belőle, rá a papírra, hogy nyomot hagyjon, minél többet, aztán keverjünk egy következő színt és ugyanígy fújják  a gyerekek.

Lesz egy kisebbfajta káosz, de nembaj, mert ez is a cél, mert ekkor jön el az a bizonyos élmény, amikor fújják a buborékot, elárasztják a papaírt a színek és közben a gyerekek teljes erőbedobással próbálnak még többet kihozni, megpróbálni a lehetetlent is.

Próbáljátok ki, akár nyáron fürdőruhában, úgy még izgalmasabb, mert még nagyobb káoszt lehet csinálni, nem kell félteni a ruhát!

Még több ötlet szünidőre ITT

Még több elfoglaltság nyárra ITT