Idén az ősz hirtelen és durván csapott közénk. Egy héten belül az indián nyár nyirkos, hideg őszi időre fordult, amit a természet nem tudott követni, így zöld még az ősz, csak elvétve látni sárguló faleveleket. Ez a hangulat inspirált az őszi dekor megalkotásakor.

Friss zöldek, kékek együtt izgalmas hangulatba sodornak, ami engem teljesen magával ragadott. Nem hiányoznak a narancsok, pirosak, barnák az őszi dekorból.

Több nagy kartonlapot kerestem, amiket különböző méretekre vágtam, majd a kékek és zöldek fakó és élénk árnyalatait kikevertem és ráfestettem a lapokra.

Miután teljesen megszáradtak a meglévő színeket variálva mintáztam, nyomdáztam az alapozott karton lapokat. Hengereket, kész nyomda sablonokat használtam, de mellette wc papír gurigából,  kartonból, konyhai törlőből készítettem saját nyomdát.

A kékre zöldet, a zöldre kéket nyomtam, így katam egy olyan friss őszi dekor hangulatot, amit eddig még sosem hittem, hogy az őszi hangulatot fogja nekem viszaadni, de mégis ez történt, és imádom!

A kék – zöld – natúr olyan izgalmas együtt, mintha a természetben járnánk, mintha a vízparton sétálnánk az erdő szélén. Érezhető a friss harmat, a reggeli köd illata.

A következő lépés, hogy beszerezzünk faleveleket, minél izgalmasabb formákat és színeket válogassunk össze, majd ezeket lamináljuk és maszkoló szalag segítségével a kartonból kivágott képkeretbe ragasztjuk őket. Kivágásnál arra kell figyelni, hogy a kivágott karton minimum 1-1 cm-rel kisebb legyen, mint a fólia, hogy be tudjuk ragasztani a hátoldalára.

Eztán már csak a függesztés következik, mint utolós munkafolyamat. Vastag spárgát használtam és egy egy kerethez dekor elemként fagolyót is tettem, így még természetközelibb, még natúrabb vágeredmény született.

Készítsetek kicsiket, nagyokat, minél több variációban, meglátjátok, hogy ha az ember belekezd, nem lehet abbahagyni, mert rengeteg variációs lehetőség van, és ezek mind munka közben jutnak az ember eszébe. Használjatok gyümölcs nyomdát, almát, körtét, vagy bármilyen termést, falevelet. kísérletezzetek, fröcsköljetek, alkossatok szabadon!

Én Pentart Junior temperát használtam, mert csodás színei vannak és remekül fed. Nem használtam hozzá vizet, így a hullámkarton nem hullámosodik fel.