Itt van az ősz, most már vitathatatlanul is dübörög. Én még titokban reménykedem, hogy egyszercsak megint nyár lesz, de nem. Talán még egy két nap marad a vénasszonyok nyarából nekünk, aztán lángra lobbannak az őszi színek a természetben. Használjuk hát akkor ki, inspirálódjunk, dekoráljunk vele!

Mivel sokat járok erdőbe ez a változás kézzel fogható a számomra.

borarti dekor

Minden egyes séta inspirál. A minap szakadó esőben fogtam magam és a két kutyám és felbaktattunk a  kedvenc helyemre itt Budaörsön a hegyre. Olyan érzés, mint amikor az ember a világ tetején áll, úgy érzi itt magát az ember, mintha mindent megtehetne, amit csak szeretne. Nekem ezek a séták felérnek egy meditációval, itt lehetek igazán önmagammal és a gondolataimmal.

Másnap ugyan ezt a sétát megtettem napsütésben, a gyerekekkel, a tesómmal és szerzőtársammal, Francival és immár három kutyával. Teljesen más érzés volt, pedig pont ugyan ott voltunk. Ez a csoda az, amit nekem csak a természet adhat meg. És ezt az érzést, ezt a JÓérzést haza akarom vinni minden egyes alkalommal, mert ebből tud az ember meríteni a nehezebb pillanatokban.

Ez az INSPIRÁCIÓ – Természetesen érzés!

Nem kell itt természetesen nagy dolgokra gondolni, hiszen szerintem a csoda nem ott kezdődik, hanem az apró részletekben rejlik. Egy két ág, ami szembejön, egy pár termés, ami arra a pillanatra emlékeztet és már is kész a túlélőcsomag a hétköznapokra.

őszi dekor

Szerencsésnek érzem magam, hiszen vadász férjtől is az erdőből kapok nap mint nap ajándékokat. Most épp egy kökény ággal lepett meg és egy zsák gesztenyével. A csipkebogyó is már pirosan virít a tájban, nem lehet nem észrevenni.

A hétvégén ismét összefújta a szél a családot, így az a természetes nekem, hogy az asztal köré gyűlünk és valami finom kerül az asztalra. Ha pedig finom ételt tálalok, akkor dukál a hozzá passzoló dekoráció = élmény. Ez már hagyomány.

Ennél a terítéknél a kökény kékje adta a kiindulási alapot, szerencsére épp volt ilyen szalvétám itthon, ami kiemelte ezt a színt, és a natúr tányéralátét és a rozsda színű tányér együtt haromonikus összképet alkotott.

TIPP: Érdemes mindig többféle szalvétát otthon tartani, mert ilyen esetekben jól jön. Sőt én az IKEA-ban szoktam venni a kicsit hibás, ámde olcsó és színes tányérokból is több garnitúrát, így tudom cserélgetni őket. Nagy vendégség estén pedig nem is kell műanyag tányért venni és még árban is sokkal sokkal jobban jön ki az ember.

 

természetes dekor

természetes dekor

A menü szarvas ragu sütőtökös krokettel, körte carpaccio-val volt.

Igazi őszi, tartalmas, étel, de mégsem üli meg a gyomrot, hiszen a körte friss íze és a sütőtök karaktere sokkal izgalmasabb ízvilágot adott ennek az ételnek. Szeretek kísérletezni a konyhában, pontosan úgy főzök, ahogyan dekorálok. Érzésből, inspirálódva, szabadon. Persze kell ehhez egy alap, hogy ne menjenek nagyon félre a dolgok, így én mindig úgy kezdem a hétvégét, hogy reggel a kávém mellett szakácskönyveket ( igen, többet egyszerre ) lapozgatok. Ötletelek, olvasgatok, aztán beindulnak a gondolataim, körbeszaladok, hogy mi ál rendelkezésemre itthon, mit kell beszerezni a piacon. A konyhapultra ilyekor úgy tekintek,  mint egy üres festővászonra, amire alkothatok. Izgalamas terep a konyha, főleg így ősszel, hiszen minden annyira színes,  annyira forma gazdag.

Próbáljatok meg Ti is ösztönösen nyúlni a dolgokhoz, akár a konyhában, akár, ha dekorálni szeretnétek az otthonotokat. Itt az ősz, tele van a természet rengeteg alapanyaggal, csak lássátok bele magatokat!

Ha még további segítségre lenne szükségetek rendeljétek elő az INSPIRÁCIÓ Természetesen – Találj rá a kreativitásodra című most megjelenő könyvünket, amiben megmutatunk még sok ehhez hasonló ötletet és egy munkamódszert sajátíthatsz el, amivel Te magad is meg tudod valósítani a saját ötleteidet.

 

találj rá a kreativitásodra

 

Kövess INSTAGRAMON, hogy merre kalandozom!

Figyeld a FACEBOOK oldalamat, hogy részt vehess a programjaimon, workshopjaimon!

Rendeld meg a könyvünket ( INSPIRÓCIÓ Természetesen – Találj rá a kreativitásodra!) most 25 % kedvezménnyel a Borarti_konyv kuponkóddal!