Eltelt ismét egy év, szinte végigrohant rajtunk, néha annyira gyorsan, hogy fel sem fogtam. De miért rohan ez a világ ilyen nagyon? Miért nincs elegendő idő semmire? Velünk van a baj? Nem vagyunk eléggé tudatában a létünknek? Csak felülünk a rohanó világ nevű járgányra és kész? NEEEEM!

Ezek a gondolatok járkáltak az év vége felé bennem, és csakis azon törtem a fejem, hogy nincs ez így jól, nem szaladhat el mellettünk az élet, ezért nagy fogadalmak helyett inkább azon törtem a fejem, mikét is tudnék a saját életemen változtatni, és másoknak segíteni.

Abban biztos vagyok, hogy a tudatos jelenlét megélésének kettő általam sokat használt formája biztosan jó módszer. Az egyik az alkotás, a másik a természet. Ebben a kettő létben érzem magam jól, otthon, biztonságban, felszabadultan, boldogan…….

A természet inspirál, hogy alkossak, az ötletek itt születnek meg már jóideje, nem tudok élni nélküle. Erdőben lenni, Balaton parton ülni, ez kell nekem, hogy előre menjek, hogy feltöltödjek, hogy aztán adhassak, tovább, Nektek.

újév

Sokat sétáltam mostanában az erdőben, ahol minden alkalommal csodát láttam, olyan apró csodát, ami semmihez sem fogható. Észre kell venni, mindenhol, ahol csak járunk. Nyitott szemmel kell járnunk, hogy megkapjuk minden nap azt a kicsi csodát, amitől szebb lesz a napunk, amitől elmosolyodunk, amiről eszünkbe jut valami. Valami amit aztán az életünkben, munkánkban hasznosítani tudunk, ami inspirál új dolgokra. Ne sajnáljuk rá az időt, hiszen ez maga az élet.

borarti

Érdekes megfigyelni saját magamat, ahogyan változom. Visszanézve az elmúlt évre tökéletesen látom azt az utat amit bejártam, tükrözi azt amit érzek. Én nem tudok nem érzelemből dolgozni, ezért is döntöttem úgy egy évvel ezelőtt, hogy csakis a saját utamat akarom járni, nem mások álmait, hanem a sajátomat szeretnám megvalósítani. Jó úton járok, mert egy régi régi álmom megvalósult, lett egy alkotó tér, egy műhely, ahol gyerekek és felnőttek találkozhatnak az alkotás örömével. Itt ebben a térben meg tudom valósítani azt ami eddig csak viruálisan itt a blogon létezett.

Az idei évben ebben a térben még több megvalósítandó ötlet tolong a fejemben, amin már dolgozom, hogy létre jöjjön, hogy életre keljen. A természet itt fog igazán az alkotással nagy barátságot kötni és közös munkába állni velem, és remélhetőleg Veletek!

Alkotni jó, együtt alkotni CSODA!

Ezt vallom és tanítom kicsiknek és nagyoknak és ezért idén

  • szeretném a szülőket is ellátni olyan kézzelfogható és hazavihető tanácsokkal, amivel otthon is megbirkózhatnak.
  • szeretném az alkotás élményét a természetbe kivinni, közös kirándulásokkal, közös alkotással
  • szeretném, ha az alkotás a konyhában is inspiráló tevékenység lenne nem csak nekem, hanem másoknak is, és nem csak a konyhában, hanem a szabadban is
  • szeretném, ha a műhely olyan élményeket adna, amik egész életre szólnak
  • szeretném, ha az alkotás által megtanulhatnánk jobban lelassulni, jobban odafigyelni a részletekre
  • szeretném, ha minél több gyerek és felnőtt megélná ezt a csodát

 

újév

Alkoss szabadon! – ez nekem azt jelenti, hogy figyelj, gondolkozz, alkoss, úgy, ahogy odabent látod! Merj élni, merj alkotni!

Ezt kívánom mindenkinek erre az évre!