Szeretek főzni, szeretek kreatívan főzni! Nagy rajongója vagyok a szakácskönyveknek, gyűjtöm őket, főként a szépeket. Amiből mostanában van elég sok, külföldi is és egyre több magyar is! Mindezek mellett a hagyományos magyar konyhát, a házit, anyukámét is imádom. Ő amolyan gondolomformán főz, és azt kell, hogy mondjam, hogy én is. Érzésből, szívvel. Tulajdonképpen ez is nekem egy alkotói folyamat. Megnézem mi van itthon, inspirálódom a receptekből, majd készítek valami merőben mást.

Igy tavasz idején már annyira várom a zöldségeket, hogy nagy lelkesedéssel vetem bele magam a palántázásba. Az első kibújó versenyzőm a zsázsa volt. Hihetetlen gyorsasággal bújt ki a földből, így már szüretelni is kellett. Már a látványától is extra egészségesnek éreztem magam. Már megérte!

borarti

A többiek is napokon belül csatlakoztak és mire a húsvéti szünetelésből hazaértünk már a cukkini palána majdnem kinőtte a mini botankius kertet.

ujhullámos tócsni

Amikor az ember több napig nincs itthon, és szinte üres a hűtő, akkor kell a kreatív megoldásokhoz folyamodni, és általában akkor születnek a legjobb vacsik. Miután kipakoltam minden családtagom mindenét, jött a kérdés, MI LESZ A VACSORA? –

hmmm, hát ez az. Ilyenkor felmérem a terepet, kicsit inspirálódók egy kávé mellett és már meg is van! TÓCSNI!

De nem is akármilyen! Egészséges, újhullámos tócsni!

kreatív főzés

Krumpli van, tojás van, kevés liszt van, pipa! Lereszeltem 4-5 fej krumplit, belekevertem 2 tojást és kevés lisztet, sót. Jönnek az extrák: cukkini, hagyma, snidling. Ezek mentek a tésztába, hogy tavaszi legyen az ízvilága. A medvehagyma is jó, nekem most épp nem volt itthon. A mélyhűtőben akadt egy kevés maradék lefagyasztott sülthús, jelen esetben ez vaddisznó bélszín volt a múlt heti szülinapi menüből. Érdemes lefagyasztani pár szeletet is, mert ilyenkor jól jön. Kis zsiradékon, fokhagymával felmelegítettem.

A tejfölbe is tettem fokhagymát, hogy biztosan meglegyen a megfelelő napi hagyma adag. A tetejére szórtam a zsázsát, megcsurgattam tökmagolajjal, és egy kevés tökmag pesztóval és retek karikákkal,  végül zatar-t szórtam a tetejére. Hmmm.

ISTENI! Jó étvágyat!