Amikor a könyvünk még csak gondolatban létezett, még csak egy kupac fotó és egy halmaz szöveg volt, már tudtuk, láttuk, hogy milyen könyvbemutatót szeretnénk majd, ha egyszer elkészül és valóban a kezünkben tarthatjuk a könyvünket.

Hihetetlen, de túl is vagyunk rajta, megtörtént, és azt kell mondjam, hogy pont olyan jó volt átélni, mint amilyennek megálmodtuk vagy egy kicsit még jobb is…

könyvbemutató

foto: Hargitay Olivér BOOOK Kiadó

Májusban elhatároztuk Francival, hogy tulajdonképpen nem is egy, hanem három eseményt szeretnénk szervezni, jól körbehatárolóan különbözőt, hiszen más bemutatni egy újságírónak valamit, akit a lehető legjobban kell informálni, más megmutatni számunkra fontos és közel álló embereknek és más dolog bevezetni a kíváncsi és kreatív bloggereket a könyvünk világába. Tudtuk, hogy nem nagyon szokás ezt így külön szedni, eddig nem is nagyon volt rá példa a kiadó életében, de bedobtuk az ötletet és zöld lámpát kaptunk.

Ebben az esetben is nagyon jól kiegészítettük egymást, így a feladatok értelemszerűen adódtak mindkettőnknek. Franci, mint FRANCY Design Pr Studio tulajdonképpen a saját könyvünk PR-osa lett, ami egy különleges feladat, mert nincs is annál jobb dolog, amikor a régi kollégákat, mostani ügyfeleleket kell meginvitálni a saját könyve bemutatójára valakinek. Jó érzés volt, hogy ezek az emberek a sajtótájékoztatón nem, mint a szakma, hanem, mint barát vették a kezükbe a könyvünket és sokan személyesen, magánemberként szorították magukhoz, hogy ezt viszik is haza és alig várják, hogy este egy pohár bor mellett belemélyedhessenek.

Nekem maradt a dekor, a látvány, az étel megtervezése és elkészítése, aminél jobban nem sok dolgot szeretek csinálni, ezt be kell valljam Nektek. Így a három helyszín, a három különböző, ámde mégis egységben működő esemény izgamas kihívás volt nekem is. Meg kell eleveníteni a könyv tartalmát, hogy aki részt vesz, azt érezhesse, hogy belelépett az oldalakba és reccsen a faág a lába alatt,  az erdő illatát érzi és a Balaton fényeit látja.

De kezdjük is a legelején, a sajtótájékoztatónál, hiszen ők azok az emberek, akiket legelőször illik tájékoztatni, velük kell az újdonságokat először tudatni, hogy aztán ők tovább vigyék hírét és megosszák a nagyközönséggel. A BOOOK Kiadó új partneként a Börze. Kávéház. Étterem.   lett a helyszíne ennek az eseménynek, ami külön öröm volt számunkra, hiszen az egy dolog, hogy ennél szebb helyet nemigen tudtunk volna elképzelni, és mindenben a segítségünkre voltak, csodás reggelit készítettek nekünk, mindezeken felül a tulajdonos siófoki, mint mi. Bereznay Tamással beszélgettünk, aki segített nekünk a kérdéseivel bemutatni a könyvet.

A következő eseményünk a BOOOK Kiadóban a  BOOOK Kitchen nevű rendezvényekre megálmodott, szuper konyhával felszerelt teremben volt. A helyszínt jól ismertük, hiszen sokat jártunk már itt, nem volt nehéz birtokba venni és berendezni a mi szánk íze szerint. Csupán az erdőbe kellett kimennem egy nagy sétára és az ősz kincseit begyűjteni. Nekem ez olyan, mintha egy nagy dekor nagykerbe járnék, ahol mindig csak limitált kiadású termékek lennének. Teleszedtem a kosárkáimat csipkebogyóval, birsalmával, vadszőlő levelekkel, nádbugával, tobozokkal, hogy a természetet becsempésszük a zárt térbe. Ez azért volt különleges, mert a könyv tematikáját a négy évszak köré fűztük föl, de elárultuk, hogy a fotózások során tulajdonképpen az ősz kimaradt, így ezt most produkáltuk valójában igazi őszi kellékekkel.

foto: Hargitay Olivér BOOOK Kiadó

Az őszi dekoráció mellett szerettük volna megjeleníteni  egy kiállítás formájában a könyvünkhöz készült összes alkotást, ami benne szerepel. A nyomatokat, amik az évszakok szerint tagolják a szerkezetet és az egyes fejezetekhez készült tárgyakat is, hogy kézzel fogható legyen az a hangulat, amit az oldalakon talál az olvasó.

Jó volt látni, ahogyan felfedezték az emberek a tárgyakat a könyvben, és fordítva, a lapokat böngészve. Jó volt látni egyben ezt a sok elkészített tárgyat egy asztalon összefűzve. Tulajdonképpen még mi sem láttuk őket így egyben, csak külön külön fejezetenként. Aki kíváncsi hogyan készültek és szeretné őket maga is elkészíteni, az a könyvben megtalálja, sőt a mellékletben a pontos leírást, eszközlistát is megkapja.

Nálunk nem telhet el összejövetel úgy, hogy nem eszünk iszunk finomakat, ezért ezt most sem hagyhattuk ki. Sütöttünk, főztünk már napokkal előtte, sőt az uramat még vadászni is elküldtem, hogy azokat az ízeket mutathassuk be, amiket a könyvben is. Vaddisznó burgert ugyan nem, de kicsi party falatok formájában húsgolyókat készítettem 15o darabot.

Az anyukám almás pitét sütött, Beus barátnőm, akinek a tavaszi virágba borult sütijeit a könyvben is megtaláljátok csodás céklás brownie-t, sütőtökös quiche-t és ízbombákat gyártott. Igazi őszi ízkavalkád került az asztalra. Ígérem a recepteket is megosztom veletek, mert érdemes ekészíteni otthon is.

Most itt tartunk, és jövő héten nálam a Borarti Alkotóműhelyben látjuk vendégül azokat az embereket, akikről úgy gondoltuk, hogy örülnének némi alkotói élménynek is. Én már gondosan előkészítettem számukra az alapot, amire dolgozni fogunk, de többet még nem árulhatok el, hogy maradjon nekik is meglepetés.

Ezután vár ránk a sok munka, hogy a küldetésünket eljuttassuk minél több emberhez, hogy alkossanak szabadon, találják meg a saját kreativitásukat és vegyék észre az élet apró csodáit.

Inspirálódni minden nap kell, ezt ne felejtsétek el!

Ehhez adunk mi segítséget a könyvünkben, ha nem menne egyedül

INSPIRÁCIÓ természetesen – Taláj rá a kreativitásodra!

Rendeld meg ITT

Ne feledd a Borarti _konyv kuponkódot használni!

Inspirálódjatok az instagram oldalainkról

Borarti: https://www.instagram.com/borartiforkids/

Franci: https://www.instagram.com/designpr_studio/