Nyártervező

Nyártervező

Töltsétek le és nyomtassátok ki a nyártervező lapokat és a gyerekekkel együtt írjátok be a bakancslistás programokat, nehogy valami kimaradjon. Készítsetek akár külön felnőtt és gyerek verziót is. Az élmények a legnagyobb kincsek, amiket a nyári szünetben gyűjthetünk. Legyen tartalmas és emlékekkel teli ez a vakáció.

Letölthető Borarti kártyák

Letölthető Borarti kártyák

DIY ötlet

 

A Borarti Magazinban található letölthető DIY kártyákat pofon egyszerű elkészíteni.

Készíthetsz belőle ajándék kísérő kártyát vagy girlandot, használhatod dekorálni vagy akár karácsonyfadíszként is megállja a helyét, ha igazán költségtakarékos karácsonyt tervezel.
Nyári születésnapi ötletek

Nyári születésnapi ötletek

Itt a nyár, itt az ideje, hogy a kertbe költözzünk és minél több időt tölsünk a szabadban. A kedvenc időszakom ez, hiszen rengeteg lehetőségünk van, hogy a szabad ég alatt töltsük a szabadidőnket. Az én fiam nyári gyerek, így a június remek alkalom egy kerti partyhoz, hogy megünnepeljük a születésnapját. Ráadásul idén lesz tíz éves! (Atyaúristen, hogy elszaladt az idő) Elkezdtem tervezni, hogy milyen legyen az idei születésnap.

Az én könyvem

Az én könyvem

Hónapok óta dolgozom azon, hogy létrejöjjön egy nagy álmom, az első saját, önálló könyvem, a Borarti könyv. Az a kötet, ami összefoglalja azt a tízéves munkát, ami a márkám mögött van. Gyakorlatilag kikívánkozott belőlem, szinte vég nélkül ment az írás, hiszen nem egy új dologgal kezdtem el foglálkozni, pusztán rendszerbe foglaltam az egészet, tulajdonképpen önmagamat.

Zöldre nevelés

Zöldre nevelés

A zöld nemcsak egy szín, hanem már egy olyan fontos dolognak lett a jelképe, amit nem hagyhatunk figyelmen kívül. A zöld gondolkodás, zöld életmód már nem kerülheti el a figyelmünket, hiszen a jövőnk függ tőle. A környezetünkre oda kell figyelni, tudatosn kell gondolkodnunk, felelősök vagyunk érte. Ezt nagyon fontos megértetni a gyerekeinkkel is.

Téli varázslat

Téli varázslat

Itt a tél talán legnehezebb hónapja. Már mindenki a tavasz felé kacsingat, pedig még azért támad a hideg nem is akár hogyan. Eddig én nagyon utáltam ezt az időszakot, mert a gyerekek körül kering a sok betegég, a hangulatom olyan, hogy azt le se merem írni, a nap csak ritkán süt, ezért meg kell küzdeni minden reggel, hogy kikeljekk az ágyból és elkezdjük a napot….vidáman. Ehhez varázslat kell!

Otthon, ami erőt ad

Otthon, ami erőt ad

Amikor már azt gondoljuk, hogy kifelé megyünk a télből, még a java hátra van. Két hónap még a télből. Ne keseredjünk el, ne adjuk fel, hanem gondoljuk végig, hogy mi mindent tehetünk, hogy átvészeljük ezeket a hideg heteket, sőt ne a túlélésre játszunk, hanem érezzük jól magunkat, érezzük otthon magunkat. Legyen az otthonunk a menedékünk, ahova jó hazamenni, ahol jó lenni.

Az én motivációm

Az én motivációm

Rohanunk. Idegeskedünk. Semmire sincs időnk. Elfáradunk. Motiválatlanok leszünk. Kiégünk. Összeomlunk. Fáradtak leszünk. …. Ismerős?

Hol van a motiváció a boldog, kiegyensúlyozott élethez? Hogyan maradjunk minden nap abban az állapotban hogy jól érezzük magunkat?

Tudatosan készülni a Karácsonyra

Tudatosan készülni a Karácsonyra

Idén elhatároztam, hogy nem fogok megőrülni a karácsonyi vásárlás, a rohanás miatt, mert szerintem nem ettől ünnep az ünnep, hanem a meghitt pillanatoktól. Ez ugyan jól hangzik ,de bizony nehéz sokszor megvalósítani, mert nehéz ellenállni a csábításnak, nehéz megtalálni az egyensúlyt.

A kert konyhája

A kert konyhája

Múlt héten a Börze kávéházban jártam Beh Mariann (Bazsalikomos kert) könyvbemutatóján. Először, amikor beléptem megdobbant a szívem, hiszen egy évvel ezelőtt a mi könyvünket ( Inspiráció természetesen  – Találj rá a saját kreativitásodra!) mutattuk be ugyan ezen a helyszínen. Nagy öröm, hogy a Boook kiadó legújabb szerzője ilyen csodaszépet alkotott, jó érzés ilyen szerzőkkel egy kiadónál lenni. Nade kezdjük is a legelején.

Ősz a konyhában

Ősz a konyhában

Ősszel, amikor a természet elkezdi színesre festni a faleveleket, akarva akaratlanul az ember kedvet kap, hogy az otthonába is belecsempéssze ezeket az árnyalatokat. Nem lehet betelni vele, nem lehet szerintem annyi árnyalatot kikeverni, hogy a teljes palettát magunkévá tegyük, de válasszuk ki a számunkra legkedvesebbet, hogy azzal tudjunk festeni.

Lassíts és kezdj el élni!

Lassíts és kezdj el élni!

Lassíts és kezdj el éni! Tervezz énidőt! Játssz! Légy jelen! Szánj időt a fontos dolgokra és emberekre! Igen, igen  ezt mind, tudjuk, hiszen most erről szól körülöttünk minden, de valóban meg tudjuk valósítani? Valóban sikerül lelassulnunk, és minőségi időt tölteni a szeretteinkkel vagy azt csinálni, amit tényleg szeretünk? Tudunk változtatni a rohanó életünkön úgy, hogy beleférjen minden? 

a változástól nem kell félni

a változástól nem kell félni

Eltelt ez a nyár is, most már egészen biztosan. Két napja szakad az eső, ez ténylegesen is lezárása számomra az év legjobb, leginspirálóbb időszakának. Ezt az időt én kizárólag a saját gyerekeimre szánom és arra, hogy sok sok impulzus érjen, hogy aztán egész évre kitartson és a Borarti Alkotóműhely programjai  még színesebbek, megújult tematika szerint folytatódhassanak.

szinnel, lélekkel

szinnel, lélekkel

A minket körülvevő környezet legmeghatározóbb elemei a színek, amik úgy lépnek működésbe, úgy hatnak ránk, hogy azt szinte nem is tudjuk megfogalmazni, csak a lelkünk érzékeli szinte őket. Nem véletlen ez. Tudományos kutatások is bizonyítják, hogy hatnak ránk, a hangulatunkat befolyásolják, ezért nem mindegy, hogy milyen színekkel vesszük magunkat körbe.

10 éve anyának lenni

10 éve anyának lenni

10 éves lett a lányom. Ez azt jelenti, hogy 10 éve vagyok anya. Olyan, mintha csak most lett volna az a bizonyos április 13-a, amikor megismertem Borókát, amikor a kezembe foghattam először, amikor egymás szemébe néztünk. Az a nap, ami teljesen megváltoztatta az életemet.

tavaszi virág dekor

tavaszi virág dekor

Régóta terveztem, hogy óriási felületre fessek, nem valami alakokat, csak színeket, többet egy nagy felületre. Azt szeretem a munkámban, hogy rendre megvalósíthatom az álmaimat. Így történt most is, hiszen a ZADOR és a FLORAN’S  szappanoknak készíthettem tavaszi dekorációt a Vörösmarty térre a Tavaszi Vásárba. Izgalamas projekt volt. megmutatom, hogyan készítettem.