Gyerekkorom szabad idejének nagy részét a természetben töltöttem: barangoltam az erdőben, gyűjtögettem, felfedeztem; kíváncsi voltam mindenre, ami körülvett.

 

Ez a gyermeki kíváncsiság hajt előre a mai napig. Ez a belső erő visz ki a természetbe nap mint nap, ahol önmagamra találok, ahol kitisztul az elmém, megnyugszik a lelkem. Az erdő csöndje és neszei, a madarak csicsergése számomra a legszebb zene, a falevelek formái a design csúcsa, a naplemente színei pedig a legcsodásabb árnyalatok, amelyeket valaha is láttam.

 

Minden alkalommal hozok haza magammal valamit: egy emléket, egy színharmóniát, egy érzést, egy érzetet, egy struktúrát, egy kompozíciót, egy élményt. Ezeket az apróságoknak tűnő részleteket elraktározom magamban, hogy aztán valamivel később tárgyakban szülessenek újjá a kezeim között. Így születnek a Borarti termékei. Így lesz az alkotás az életem szerves része.

 

Ruhatervezőnek készültem, tanulmányaimat a Budapesti Divatiskolában végeztem a Dekoratőr Iskola elvégzése után. Dolgoztam a ruhaiparban, de idővel rádöbbentem, hogy az én utam máshova vezet. Fiatalon lettem édesanya, így korán szembesültem a gyerekek által megélt értékekkel, és innentől kezdve a munkámban is ez motivált.

 

Ez lett a Borarti.

 

A Borarti, amivel nem kisebb feladatot tűztem ki magam elé célul, minthogy közelebb vigyem az emberekhez a természetet és az alkotást, megszerettessem velük és az életük részévé tegyem.