Ősszel, amikor a természet elkezdi színesre festni a faleveleket, akarva akaratlanul az ember kedvet kap, hogy az otthonába is belecsempéssze ezeket az árnyalatokat. Nem lehet betelni vele, nem lehet szerintem annyi árnyalatot kikeverni, hogy a teljes palettát magunkévá tegyük, de válasszuk ki a számunkra legkedvesebbet, hogy azzal tudjunk festeni.

Ez az időszak a konyhában is nagyon színes, hiszen rengeteg zöldség, rengeteg szín van jelen a piacon is. Ezt még jobban feldobhatjuk, ha a fa salátás kiszedőnket vagy a fakanalunkat is kicsit feldobjuk. Nem kell nagy dolgokra gondolni, pillanatok alatt máris design eszközöket varázsolhatunk egy kevés Poli Farbe Cellkolor Aqua zománcfesték segítségével.  Én az oxidsárga színt választottam, mert izgalmas, de mégsem harsány és hozzá kiegészítő színként a szürkét, hogy a többi eszközömhöz passzoljon és a sárgának nagyon jó kiegészítője.

Tervezzük meg a mintát, hogy egymással harmóniában legyenek. Szerintem jól mutat, ha nem egyformák a párokban használt tárgyak, de ez legyen mindenkinek a saját döntése. Kísérletezzünk bátran, ne féljünk tőle. Az első és legegyszerűbb módszer, hogy fogjuk és belemártjuk a festékes dobozba. Ameddig ér a festék, addig tudjuk színezni, majd utána alaposan csöpögtessük le a felesleges festéket és lógassuk fel, hogy szépen meg tudjon száradni. Ennél egyszerűbb módszer nemigen van, pár másodperces művelet csupán és már van egy új, csinos konyhai kellékünk. Arra kell nagyon odafigyelni, hogy előtte a Poli Farbe Cellkolor Aqua zománcfestéket jól keverjük fel, mielőtt használni kezdenénk.

A következő módszer nem sokkal bonyolultabb, de annál látványosabb. Maszkoló szalag segítségével csíkozzuk be a felületet. Ragasszuk körbe és jó alaposan simítsuk a fára, hogy ne menjen alá a festék, majd egy kisebb ecset segítségével a maradék felületeket kenjük le két rétegben. A két festés közben hagyjuk megszáradni a festéket. Így szép egyenletes felületet kapunk. Száradás után csak le kell szedni a maszkoló szalagot és már használhatjuk is.

 

A variációk száma határtalan, mindenki az ízlésének, stílusának megfelelő mintázatot és színeket válassza, hogy öröm legyen kézbe fogni ezeket a pofon egyszerűen dekorált tárgyakat.

Hozzávalók:

2-3 fa konyhai eszköz ( salátás kiszedő, fakanál, grill villa, stb.)

maszkoló szalag

ecset 

Poli Farbe Cellkolor Aqua zománcfesték szürke, oxidsárga