Színnel, lélekkel

A minket körülvevő környezet legmeghatározóbb elemei a színek, amik úgy lépnek működésbe, úgy hatnak ránk, hogy azt szinte nem is tudjuk megfogalmazni, csak a lelkünk érzékeli szinte őket. Nem véletlen ez. Tudományos kutatások is bizonyítják, hogy hatnak ránk, a hangulatunkat befolyásolják, ezért nem mindegy, hogy milyen színekkel vesszük magunkat körbe, milyen környezetben élünk.

Tegnap volt szerencsém a Poli Farbe Decor Day sajtóeseményén belelátni egy olyan magyar márka munkájába, amit eddig is nagyon szerettem, de ezek után már rajongok érte. Maximális szakértelem, elhivatottság és innovatív előremutató látásmód jellemzi őket, ami már önmagában is inspiráló volt számomra.

Olyan izgalmas teret hoztak nekünk létre, ahol bemutattták az új színeket enteriőrbe rendezve, hogy először olyan érzésem volt, mintha egy nemzetközi design kiállításon lettem volna.

Mindezt még tudták fokozni, hiszen minket is belevontak a téralkotásba. Választani kellet egy falat, egy színharmóniát és a rendelkezésünkre álló tárgyakból, bútorokból egy saját “szobát” kellett berendezni, amit aztán a Flashback Fotóstúdió csapata megörökített nekünk.

Nekem azt hiszem gyorsan eldőlt, hogy mi lesz az irány, mert rögtön lecsaptam a természetes, nomád stílusú natúr, fekete tárgyakra, fonott tárolókra, kerámia vázákra, textíliákra. A falam pedig Szalmarózsa színű volt. Ezt a színt mostanában nagyon szeretem, a téli kabátomtól kezdve a nyakláncomig most több helyen megjelenik és az alkotásaimban is erőteljes a jelenléte, így nem volt kérdés, hogy ehhez a színhez komponálom az enteriőrt.

A slussz poén pedig az volt, hogy minket is beültettek és lefotóztak, majd az esemény végére kinyomtatva a kezünkbe nyomták a képeket.

Éppen passzolt a ruhámhoz is, egészen véletlenül.

Ballagófű, gyékény, fenyőspárga, buzogány, bogáncs, beléndek, gólyahír, habszegfű, napraforgó, mesevirág, pipacs, moha, lisztes üröm, szarkaláb, ezüstfa, borostyán, hamvaska, hunyor, sulyom, fekete tulipán

Nem, nem, ezek nem a  botanikus kert szereplői, és nem is egymesebeli világ szereplői, hanem a Poli Farbe színpalettájának neveinek  egy része. Minden színt egy növényről neveztek el. Nekem ez különösen tetszett, mert a kettőt együtt még szerethetőbbnek találom, főleg hogy a természet inspirálta a tervezőket.

Nálam a befutó a szalmarózsa, a szarkaláb és a hamvaska lett, de nehéz választani a szebbnél szebb árnyalatokból. Ha segítségre, inspirációra van szükségetek keressétek a Szinergia magazint a Pannon festékbolt hálozatok üzleteiben, mert gyönyörű enteriőrökben mutatják be, hogy melyik szín hogy fest a falon, milyen stílushoz passzol, melyik árnyalatokkal kombinálhatóak.

Ezeket az összeállításokat tegnap, ott helyben készítették a résztvevők, és azt gondolom, hogy mindegyik ötletes, mindegyik ad segítséget, ha az otthonunkba szeretnénk színt vinni. Merjetek színeket használni az otthonotokba, nem csak a gyerekszoba lehet színes és vidám. Annyi sok variáció van, hogy mindenki megtalálja a saját stílusát. Nekem egy pár éve csak fehér falaim vannak itthon, de azt hiszem itt az ideje a felfrissülésnek, megújulásnak.

A konyhába a Platinum matt latex színeiből fogok válogatni, mert mosható, dörzsölhető felületet biztosít, a szobákba pedig a Platinum színeit fogom becsempészni. Nem a teljes egész szobák, de nagy falfelületek fognak új ruhába bújni nemsokára.