Nyári Akotó Hét

Méhecske június 28 - július 2.

125,00 USD
Leírás
SZABAD ALKOTÁS - KREATIVITÁS - TERMÉSZET

Gyere és légy részese egy innovatív alkotó tábornak, ahol a természet ad inspirációt megannyi izgalmas aktivitáshoz. Gyere velünk a természetbe, hogy inspirációt gyűjtve alkossunk együtt!
Közelebb húzzuk magunkhoz a természetet, megvizsgáljuk, újragondoljuk. Színeit, formáit alkotásra használjuk. Vizsgálódunk, újragondolunk, a körülöttünk lévő alapanyagokat felhasználjuk, újrahasznosítjuk a képzőművészet segítségével.
A természetben járva megtanítjuk a gyerekeknek észrevenni a szépet, hogy aztán alkotássá formálják, magukévá tegyék, megértsék. A gyerekekkel a természet tanulmányozásán keresztül új technikákat, újfajta megközelítési módot ismertetünk meg.

A napi programjaink két részből állnak: a műhely munkából és a szabad térben alkotásból, inspirálódásból, így a gyerekek sokkal kötetlenebb, de annál inspirálóbb környezetben tölthetik el ezt az 5 napot. Élmények, impulzusok érik a gyerekeket, amelyek a nyári szünet meghatározó momentumai lehetnek. Nekünk biztosan az lesz, reméljük Te sem maradsz ki belőle, mert alkotni jó, együtt alkotni csoda!
A tábor díja 49.000 ft

Megrendelésnél írd be a "workshop" kuponkódot, hogy ne számoljon szállítási díjat.

Helyszín: Borarti ÉlményTér
cím: Budapest 1117 Budafoki út 7o.

www.borarti.hu
event@borarti.hu
06 20 473 22 92


Anyag
A méhekről legelőször a finom, édes méz jut eszünkbe - pedig más szerepük is van a táplálkozásunkban! Nélkülük sokkal kevesebb gyümölcs teremne, mivel nélkülözhetetlenek a megporzás csodálatos folyamatában.

Veszélyben a méhek, rohamosan fogyatkoznak, márpedig létfontosságúak, mert ők porozzák be a növényeket. Az ember agresszív térhódítása miatt rengeteg olyan élőhely pusztul el, ahol korábban virágok nőttek és méhek fészkeltek. Az egyre népesebb városok csak nőnek-növekednek, közben a virágok lassan eltűnnek a tájból.
Méhek a városban
Képzelj el egy olyan várost, ami tele van zöld területtel, az erkélyeken, a balkonládákban virágok nőnek, és a lapos tetőket növényzet borítja. Egy város is lehet méhbarát, ha elég tápnövény és fészkelőhely van benne.

Mindenki tehet a méhek megmentéséért!
Ennek célja, elsősorban a rovarok beporzásában betöltött szerepének megismertetése, illetve aktív részvételre ösztönzés a beporzó rovarok védelmében. A téma fontosságát indokolja a tény, hogy termesztett növényeink kétharmada, élelmiszernövényeink egyharmada igényli beporzó rovarok közreműködését. A beprozók védelme elengedhetetlen ahhoz, hogy egészséges, változatos gyümölcsök, ételek kerüljenek tányérunkra. Az ügy egészségünk és környezetünk védelme szempontjából is egyaránt fontos.

-Ültethetünk illatos, virágzó növényeket, úgynevezett méhlegelőket, készítünk méhbölcsőt és rovar szállót,

-Meghagyhatunk egy-egy elvadult foltot fészkelőhelynek
-kerülhetjük a rovarirtó szerek használatát
-Készíthetünk méhlakásokat
-Kitehetünk méhitatókat
Ebben a táborban felhívjuk a gyerekek figyelmét ezekre az apró lényekre, a fontosságukra, hogy miért is kell odafigyelni rájuk ennyire.
Otthon is használható praktikákkal, ötletekkel látjuk el őket, sőt többet meg is valósítunk belőle.
Megismerkedünk a munkájukkal,a mézzel is. Készítünk belőle egészséges nasit, megkóstoljuk.

Megtanítjuk a gyerekeknek a méhlegelő virágait, ültethetnek maguknak otthonra is a kertbe vagy a balkonra