étel - egészség -konyha

Zöld ételek

Sokan választják mostanában a húsmentes életmódot, viszont sok húsevő még mindig szerintem kevés zöldséget eszik, így most egy vega menüvel szeretnék kedveskedni, de aki szeretne hozzá tud készíteni bármilyen sültet, halat, így ebben az esetben ezek köretként a menü mellékszereplői lesznek, de egy étkezés fénypontjaként díszeleghetnek.

téli saláta

minden, ami egészséges

Téli sült saláta körtével

Hozzávalók:

brokkoli
kelbimbó
sütőtök
körte
olívaolaj
vaj
citrom
lilahagyma v póré

gránátalma szirup

Párold meg a brokkolit és a kelbimbót, vigyázz, hogy ne főzd szét, inkább maradjon roppanós, majd vajon pirítsuk át egy kicsit

A sütőtököt kockázd fel és tedd sütőbe, addig süsd, amíg a széle jó ropogós nem lesz.
A hagymát vágd vékony szeletekre és sózd be, majd hagyd állni, így nem lesz olyan domináns az íze.
A körtét vágd vékony szeletekre és tedd körbe egy salátás tálba, majd halmozd rá a többit és sóval, olívaolajjal, citrommal és a gránátalma sziruppal ízesítsd meg ízlés szerint.

borarti x sipos juli kerámia

Tálald a salátáidat stílusosan!

borarti x sipos juli kerámia tálak

DSCF0551.jpg
DSCF0263.jpg

Alkoss szabadon

Légy kreatív az otthonodban!

Az otthonunk az a hely, ahol a legtöbb időt töltjük a gyerekeinkkel, így itt is alkotunk a legtöbbet. Legyen kialakítva egy hely, ahol felhőtlenül tölthetjük el ezeket a kreatív együttléteket. A nappaliban vagy a
konyhában legyen egy asztal, ahol szabadon alkothatnak a gyerekek. Legyen elől mindig papír, ceruza, filctoll, hogy bármikor oda tudjon ülni rajzolni egyet. Amikor ilyen szellemiségben nevelkedik egy gyerek, akkor szinte biztosra veszem, hogy felnőtt korában is lesz hasonló tevékenységre igénye. Ez azért nagyon jó, mert lesz mihez fordulni, ha fáradt, ha kikapcsolódásra vágyik, ha szeretne kiszakadni a világ zsúfoltságából és el szeretne merülni a gondolataiban. Teremtsük hát meg a lehetőségét, hogy ilyen felnőttekké válhassanak, akiknek van olyan szabadidős elfoglaltsága, ami boldoggá teszi őket, sőt az is elképzelhető, hogy ez lesz a hivatása.

Alkoss szabadon