borarti_osz_0062.jpg

Főoldal / Blog

Őszi hangulatban

Az év legszínesebb heteiben vagyunk, a természet pompázik, miközben téli álomba vonulásra készül. Tanulhatnánk már végre Tőle, hiszen mindent jobban tud nálunk, ösztönösen és megkérdőjelezhetetlenül. 

őszi dekor

De mit tehetünk mi, hogy hasonlóképpen gondolkodva készüljünk a hosszú, szürke és hideg hónapokra. Én már évek óta teljesen máshogyan állok ehhez az időszakhoz. Egyszerűen megszerettem, sőt, már júliusban erre várok, amikor elegem lesz a hőségből. Most a legjobb, hiszen az idő csodás, az erdőben minden burjánzik, lépten nyomon gombák bukkannak fel, a falevelek pedig ... ilyenkor a legszebbek, ünneplőben villognak a fákon, majd elreppennek az őszi fuvallattal. 

Az én tippjeim: 

-minél többet legyetek a szabadban

-járjátok az erdőt, DE odafigyelve, békességben a természettel

-gyűjtsetek faleveleket és terméseket, DE csak annyit, amennyire szükségetek van az alkotáshoz

-alkossatok belőle, kísérletezzetek velük, készítsetek a termésekből koszorút, ajtókopogtatót, bármit, ami eszetekbe jut, így még tovább tudtok kapcsolódni a természettel

-ha van kertetek, akkor készítsétek fel a télre, DE ne szedjétek fel az avart, mert fontos feladata van

- az otthonotokat készítsétek fel a téli kuckózós, alkotós benti időszakra

- és végül, de nem utolsó sorban, élvezzétek a napsugarak melegét amikor csak tehetitek

őszi aktivitás gyerekekkel

Tudom, hogy ezek alapvetően evidens és semmi extra dolgok, de mégis néha jó, ha valaki emlékeztet minket arra, hogy az élet apró részleteitől szép az élet, nem a nagy gesztusoktól.