DSCF0225.jpg

Főoldal / Blog

Alkoss szabadon! ....de hogyan?

Könnyű azt mondani, hogy alkoss! Tudom. Mégis mindig erre bíztatlak benneteket, hogy szabadon, a saját fantáziátok alapján legyetek kreatívak és alkossatok mindenféle minta és sablon nélkül. Igen, sokkal nehezebb, de még most is ezt gondolom, hogy mégis ez az igazi alkotás, ez az ami beépül és ebből lehet tanulni, építkezni. Egészen kicsi korban ez a fajta kreatív gondolkodás öszötnös, aztán ez szépen kezd valahogy átalakulni, valahogy szerte foszlani. Ezt a folyamatot kell a kicsi gyerekeknél megállítani és ezt az állapotot kell a nagyobbaknál és a felnőtteknél visszaállítani, ami persze sokkal nehezebb feladat, de semmiképpen sem lehetetlen. 

 

„MINDEN GYEREK EGY MŰVÉSZ, A KÉRDÉS CSAK AZ, HOGYAN MARADJON MŰVÉSZ, HA MÁR FELNŐTT.“ — PABLO PICASSO

alkoss szabadon

A BORARTI ALKOSS SZABADON!  koncepcióját az örömteli alkotás és a gyermekkori önkifejezés fontosságának tükrében álmodtam meg. Egyik célom, egy olyan alkotó platform létrehozása, ahol a gyerekek a bennük természetesen meglévő kreativitásukat élhetik meg. Ehhez az önkifejezéshez megfelelő és inspiráló teret és jó minőségű eszközök palettáját nyújtom, rengeteg megvalósítandó ötlettel és a hétköznapi életbe könnyen beillesztehő programokkal, lehetőségekkel ismertetem meg a szülőket.

A  művészet eszközeivel saját hétköznapi élet helyzeteikkel, a bennük rejlő örömöket és feszültségeket is ki tudják fejezni, meg tudják fogalmazni.

A  gyerekek  és szüleik együtt is lehetőséget kapnak átélni a szabad alkotás élményét, ahol örök életre szóló élményeket szerezhetnek és ezt a további életükben is hasznosítani tudják.

A  gyerekek használhatják a bennük leképeződő világot, tervezhetnek, próbálkozhatnak és kifejezhetik belső világuk és fantáziájuk gazdagságát.